14 november: mevo 80 H – marathon H1

De nummer 3 (mevo) tegen de nummer 2 (marathon). De uitwedstrijd hebben we met een 12-tal punten verschil verloren. Dussssss……………………

Afmelding van niels (enkelblessure?) en ook een vraagtekentje bij ko. Daardoor had gustavo zijn schoenen meegenomen om toch een volledig en gemotiveerd team te hebben.

Gelijk vanaf het begin een hoog tempo met goede scores aan beide kanten. Overigens was ko toch aanwezig en kon ook meespelen. Een paar lange ballen, van baloe, kwamen goed aan. Maar we waren toch te makkelijk en hebben er een aantal weggegeven. Jammer! Daardoor stond het na 9 minuten 11-12 en na 10 minuten 11-16.

Tweede kwart lieten we het als team afweten. We pakten weinig rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Ook op het spel van marathon hadden we weinig grip. Dit kwart was duidelijk voor de bezoekende partij: 10-20 leverde een ruststand op van 26-36. Paar puntjes aan onze kant waren van ko en klaasjan.

In de rust konden we er mooi over nadenken.

En dat gebeurde ook. Het derde kwart konden we regelmatig meer druk op hun guards uitoefenen, waardoor marathon met moeite hun spel kon laten zien. Aanvallend waren we als team aanwezig. Scores van gustavo, baloe (van afstand) en ko en klaasjan. Bij ons was het dan afwisselend; bij marathon ook. Ze waren namelijk met 10 man gekomen en speelden ook echt met zijn allen. Morgen hebben ze namelijk nog een wedstrijd.

Het vierde kwart was voor ons. Aangespoord vanaf de kant, kregen we meer grip op het spel. Paar keer doubleteaming wat balverlies bij hun guard opleverde. Paar aanvallende fouten uitgelokt door ruud, wat behalve blauwe plekken, ook balbezit opleverde. Ko en klaasjan waren vaak snel weg en baloe gooide ze er nog steeds van afstand in. Via 40-51 naar 49-52. De wedstrijd was nog niet gespeeld. De scheidsrechters hadden het niet altijd even makkelijk. Valt ook niet mee om 20 -enthousiaste- mannen te begeleiden. Een paar momentjes waren er wel, maar deze waren aan beide kanten. De onpartijdigheid bleef……….volgens mij….. Ondertussen verzamelde beide partijen aardig wat fouten. Voor ons was het jammer dat hun schutter de vrije worpen er maar in bleef gooien. Hierdoor was het nog even 59-59, maar trok marathon toch aan het langste eind. De eindstand is 60-64 geworden.

Jammer (2x)!

Wel een spannende pot, waar -basketbal- zich van zijn beste kant heeft laten zien; dankzij twee ploegen! Helaas leverde het voor ons geen punten op tegen marathon 🙁 !

dennis en henk: wel aanwezig, niet gespeeld 🙁

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westerschouwen, waar de u14 heeft laten zien hoe het moet. Richard een wel verdiend biertje heeft gekregen voor zijn solo-tafeldienst vanavond: thumbs up dude!