7 nov: mevo 80 H – smokkelhoek H2

Na een zinvolle trainingsbasketbalweek, met als hoogtepunt de woensdagavond tegen de mevo-oldstars, volgde nu de wedstrijd tegen de mannen uit Kapelle. In het begin van het seizoen altijd even afwachten welk team speelt. In Kapelle hebben ze namelijk 3 herenteams.

Een jong gemotiveerd team maakte de warmingup en dat was precies hetzelfde (?) aan mevo-kant. We hadden er allemaal zin aan. Helaas was er maar 1 scheidsrechter, maar na onderling overleg……………..Yes, martin: H-E-L-D!………

Aan mevokant ontbraken: javier ( 🙂 ) en niels (nie goe nie!)

Eerste kwart begon toch weer tegen een zoneverdediging. Dat hadden we nog niet dit seizoen, maar pakte goed uit. Hoog tempo zorgde regelmatig voor goed spel. Inside-acties van ko en klaasjan leverde goede scores op. Ook van afstand vond klaasjan makkelijk het netje. Onze verdediging stond zeker niet verkeerd. Smokkelhoek scoorde maar 7 punten. Nog een drietje van baloe leverde een 10-7 stand op.

Tweede kwart eigenlijk hetzelde spel. Aan mevo-kant goede steals, gevolgd door goed samenspel in de fastbreak en scores! Alle spelers mogen genoemd worden: steals, passes, scores. Een sterk kwart van mevo! Er viel zelfs hier en daar een complimentje van de coach zijn kant 🙂 Smokkelhoek kwam er niet goed uit en liet voorzichtig het koppie hangen. Rustand van 33-17 in ons voordeel: nice!

Ik weet niet precies wat er in de thee zat bij smokkelhoek; de tweede helft begon de bezoekende partij in ieder geval met een man-to-man spel vol energie. Dit leverde een paar probleempjes op voor vooral onze guards. Paar keer onnodig balverlies en weinig -spel-, in ons spel. De verdienste van smokkelhoek. Hun aanval vond elkaar ook makkelijker. De vrije man werd gevonden en ook de scores. Klaasjan, die was al klaar na 5 minuten in het derde kwart (5 fouten). Gelukkig was het ko, die met zijn balvastigheid en snelheid onze score nog wat opschroefde. 48-34.

Laatste kwart………………… Met een voorsprong van 14 punten: 1+1=2, appeltje eitje…….zou men denken. Niets was minder waar. Geen spel, geen scores tot de zesde (!) minuut. Stand 50-44. De bal ging uiteindelijk wel (enigszins) rond. Smokkelhoek moest ook (enigszins) gaan forceren. Gelukkig hadden wij onze benjamin gewoon in het veld staan en met zijn tweehandigheid en snelheid hebben we als team de wedstrijd uitgespeeld. 56-50 in ons voordeel! In da pocket!

Een heel goed tweede kwart laten zien, veel inzet en een teamprestatie. Het leverde de winst op in een eerlijke en (toch nog) spannende pot basketbal. Er zit een stijgende lijn in; deze mogen we volgende week laten zien in de thuiswedstrijd om 2030 tegen marathon 1. Juist: de ploeg die ons met 0 punten naar huis liet gaan……………………….

De wedstrijd is gespeeld in onze eigen thuishaven, waar na de westrijd de kantine gezellig vol was!