24 oktober: volharding 1- mevo 80

Zo, eindelijk weer eens een wedstrijd voor de heren. Een uitwedstrijd tegen de mannen van goes. Meestal goed voor een goede pot basketbal.

Bij ons waren henk (fluitwedstrijd) en patrick (vakantie) afwezig. Dus 7 gemotiveerde mevoianen in het oranje en gustavo en javier weer mee voor de coaching.

Eerste kwart kwamen we goed uit de kleedkamer. Fris en snel basketbal met mooie scores van ko, niels en baloe. Vaak liepen de trailers mee, maar lag de bal al in t netje. Volharding probeerde het wat van afstand, maar had dit kwart moeite met onze verdediging. Via 2-10 werd het 8-15 in ons voordeel.

Het volgende kwart veranderde er niet veel. Ko was duidelijk aanwezig; zowel kwa inside-acties als steals. Vele scores leverde dit op. Niels was ook gevaarlijk; alleen zijn vrije-worpen-percentage was …….bescheiden…… Aanvallend liet volharding wat powerr zien onder het bord. En ook hun beweeglijke center scoorde makkelijk. Vaak stonden we er bij en keken er naar. En das nie goe nie! Ruststand was 20-28 in ons voordeel.

Tweede helft begon volharding fanatiek. Zowel verdedigend als aanvallend. Wij werden ook onnauwkeurig in de aanval. Te makkelijk is misschien ook wel het juiste woord. Gaan voor de eigen inside-actie ipv samenspel en goede screens neerzetten. Met de bal rondspelen kwamen we ook niet verder dan 2-3 passes. Ko nog een aantal minuten eruit, doordat hij een tikkie op zijn neus had gekregen. BJ eruit met 5 fouten. Dit kwart was duidelijk voor volharding. Stand 41-36, nu dus in ons nadeel.

Gustavo bleef maar oppeppen aan de kant. Dit zorgde toch weer dat we ons spel terug kregen in het laatste kwart. Voorzichtig werden de standen 46-42. Naar 46-46……………… Goede steals en fastbreaks van niels en ko zorgde voor 46-50. Right: 12 punten voor ons en 0 voor volharding. Deze voorsprong gaven we niet meer weg. De bal ging nu wel (enigszins) rond. De tijd tikte in ons voordeel weg. De spontane driepuntspogingen van de thuisspelende ploeg gingen er niet in. Een lauwe overwinning voor ons: De eindstand is 56-62 geworden.

Een fijne overwinning voor ons. Met wat beter spel, wat meer beloofd voor de aankomende wedstrijden. En dat is wat we willen: een beetje kontschoppen in deze klasse 🙂

De scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle. Floten consequent en makkelijk voor fouten. Dulden geen commentaar. Thumbs up!

dennis: 0 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in het mooie sportpunt in goes. Alles is volgens mij nu af en ziet er netjes uit. NICE!