Smokkelhoek H3 – Mevo’80 H2

Voor de heren 2 begon de competitie afgelopen zaterdag. We hadden er allemaal veel zin in en keken uit naar een winst partij!

We waren in totaal met 7 man. 5 vaste mensen van het H2 team met twee reserve spelers genaamd: Klaas-Jan en B.J. Nogmaals dank voor de hulp!

We begonnen de partij wat zwak. Bij het afspreken van de man-dekking ging het meteen al mis.. Er liepen duidelijk een aantal spelers vrij die niet verdedigt werden. Dit is dus echt een puntje van aandacht! We hebben daarom ook de volgende regel in het leven geroepen: De guard verdeeld de mensen. Hierdoor vallen er geen onnodige punten.

Zoals we verwacht hadden, speelden we tegen een zone. Eigenlijk ging dit vrij goed.. Afstand schoten gingen aardig, lang niet allemaal, maar beter dan verwacht en daarnaast lag er in het midden veel ruimte. Hierdoor konden we de vrije man vinden en eigenlijk goed scoren. Eerste kwart liepen we een beetje achter de feiten aan, maar hadden de score redelijk beperkt weten te houden.

Tweede kwart gingen we op dezelfde voet verder. We speelden het balletje lekker rond en liepen ons goed leeg. We merkten daardoor ook dat het weer wennen was voor ons allemaal. Ikzelf was al helemaal leeg gelopen en volgens mij mag ik dat ook van een aantal andere zeggen. Daardoor kwamen er af en toe wat slordige foutjes voor, wat gewoon zonde is. Aan het einde van de tweede kwart konden we nog even lekker druk zetten waardoor we maar 4 puntjes achter stonden met de tweede helft nog te gaan!

Na de rust gingen we meteen goed van start. Vol voor de bal gaan, wat fysieker spelen en voor je actie gaan. Dit pakte dan ook goed uit. Ook Smokkelhoek ging er fel in, waardoor er een leuke partij ontstond! Aan het einde van het derde kwart stonden we zelfs 5 punten voor!! Iedereen kreeg het gevoel dat dit onze eerste winstpartij kon worden!

We hadden voor het 4de kwart afspraken gemaakt om de bal door het midden te blijven pasen. Helaas ging dit in de praktijk anders.. We werden onrustig en gingen van afstand schieten. Aangezien iedereen moe en uitgeput was gingen de ballen er moeilijk in. Bij Smokkelhoek liep het ineens, ze kregen vaak een fastbreak waardoor ze meteen konden scoren. We werden te zenuwachtig waardoor we stomme fouten gingen maken. Ook door het midden pasen ging steeds moeilijker. Smokkelhoek kwam hier makkelijker tussen waardoor we genoodzaakt waren te gaan schieten. Helaas namen we de schoten te snel in plaats van de bal eerst eens even rond te pasen. Een goed leer moment voor de volgende keer. Zoals ooit een bekende voetballer zij… Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren. We hadden de voorsprong moeten behouden en het spel meer moeten controleren.

In de laatste minuut van het vierde kwart hebben we dan ook een aantal fouten moeten maken om het spel stil te leggen. Helaas werden de vrije worpen goed benut door de tegenpartij waardoor we tegen een grote achterstand keken. We hadden minimaal 3 driepunters nodig om enigszins gelijk te komen.

Uiteindelijk hebben we verloren met 68-58 wat totaal niet slecht is voor een geheel nieuwe spelers groep! Wel moet ik zeggen dat we een heerlijke pot gebasketbald hebben. Smokkelhoek is beslist een leuke groep om tegen te basketballen! Weinig gezeik, maar wel lekker fysiek basketbal. Ook de complimenten aan Smokkelhoek die deze partij hebben gewonnen. Wij hebben het helaas laten liggen in de vierde kwart. Volgende keer zorgen we ervoor dat ook onze vierde kwart vlijmscherp is!

Wel nog even een bedankje naar Martin, welke als coach fungeerde en op de juiste momenten even een time-out aanvroeg en wat duidelijke tips gaf, waar we allemaal wat mee konden. Ook een bedankje naar BJ die vrijwillig is meegegaan, ons heeft gecoacht en wat speelminuten heeft meegepakt en als laatste Klaas-Jan die lekker wat minuten en wat extra scores heeft meegepakt!

Hieronder nog even de scores: (de rest volgt vanavond)

Smokkelhoek H3 (68) – Mevo’80 H2 (58):

  • Michel Kostense: 21 punten en 5 fouten
  • Gustavo:
  • Klaas Jan v/d Maas: 10 punten
  • B.J. van Pelt:
  • Jurgen Kloet:
  • Dennis:
  • Patrick Kooiman:

Aankomende vrijdag geen wedstrijd. Dit betekent 2 trainingen voor de volgende wedstrijd! Even de puntjes op de i zetten en dan komen we er wel 🙂

 

Meetrainen?