vrijdag 4 oktober: voorwaarts heren 1 – mevo 80 heren 1

Het grootste probleem was het vertrek om 1730 uur. Dit betekende voor enkele eerder weg van het werk en wat bedenken kwa eten (macdonalds hadden we al in gedachten). In ieder geval 7 ethousiaste heren die er zin aan hadden. Jankees was verhinderd.

Laatste keren hadden we goede potten gespeeld tegen voorwaarts, waarin we aan het langste eind mochten trekken. We waren in ieder geval gewaarschuwd dat het geen appeltje eitje zou zijn.

Eerste kwart begonnen we goed en geconcentreerd met scores en onderschepping van michiel en klaasjan. Maar gelijk loopt er dan makkelijkheid in ons spel, waardoor voorwaarts goed terugkwam en via powerrr naar een 8-6 voorsprong uitliep. Gelukkig voor ons passen we dan toch rond en vinden baloe: bam driepunter, bam tweepunter, bam driepunter………….daar word je vrolijk van! We stonden erbij en keken er naar. Stand na 10 minuten 15-24.

Tweede kwart konden we het tempo goed volhouden. Veel fastbreaks van onze kant door of de lange bal van baloe of simpel een 3 tegen 2 of 2 tegen 1 situatie. Michiel, michel, klaasjan, ko speelden dit primma uit. Het was niet allemaal holadiejee. Een aantal (simpele) kansen lieten we ook liggen, wat toch jammer was. Voorwaarts probeerden met inside-acties via hun guard(s) te scoren. Vaak stonden we toch goed en kregen ook de aanvallende fout mee. Ruststand: 24-40 in ons voordeel.

Derde kwart probeerden de mannen uit Axel onze opbouw te verstoren, maar daar raken we gelukkig niet meer van onder de indruk. Goed samenspel en tempo hoog houden was ons antwoord. Ballen werden gewoon goed afgeleverd door michel, baloe en bj en vervolgens goede acties van michiel en klaasjan. Zelfs ruud kwam er op snelheid een aantal keer door. Michel stond ondertussen wel weer met 4 fouten te spelen en zat daardoor dus ook een paar keer wat langer op de bank. Onze bank was sowieso nuttig; goede time-outs aangevraagd en gewoon met zijn allen goed en regelmatig wisselen. Dit laatste kan gewoon omdat we allemaal gelijkwaardige spelers hebben, die gewoon eigen kwaliteiten hebben, maar wel kunnen basketballen. Ook dit kwart was weer in ons voordeel, waardoor we uitgelopen zijn naar 42-64 voorsprong.

Deze voorsprong gingen we niet meer uit handen geven. In plaats van uitspelen, konden we het nu opbrengen om gewoon door te blijven spelen. Dit was regelmatig genieten, zowel vanaf de bank als in het veld. Thumbs up! Nog een aanvallende fout gezien tegen ruud. En ko en michel stonden ook nog een paar keer op de vrijeworplijn. De accu was op bij voorwaarts, waardoor we er op de fastbreak nog een paar keer mooi uit konden komen. Michel is er met 5 fouten uitgegaan……………….. Eindstand is 57-87 geworden!

De scheidsrechters hebben goed gefloten. Was niet altijd even makkelijk met het -gerommel- voordat de bal uitging. Ook het -doordringen- blijft niet het makkelijkste om te fluiten, maar het ging ze goed af. Denk ook, doordat het komt dat er twee ploegen in veld stonden die wilden basketballen! Ook hiervoor: thumbs up!

Dan met de twee punten in de tas weer naar schouwen-duiveland. Door de vroege vertrektijd en het feit dat we wat aan onze kiloos moeten doen, nog even langs de mac geweest, maar ja, dat zet ook geen zoden aan de dijk als je dan een salade met mozerella eet…………………………… 🙂

scores:

michiel: 26 punten en 2 fouten

klaasjan: 16 punten en 3 fouten

ko: 13 punten en 3 fouten

baloe: 12 punten en 0 fouten

ruud: 10 punten en 2 fouten

michel: 6 punten en 5 fouten en 107 assists

bj: 4 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in het sporthuus. Wat alleen te vinden is na een stukje sightseeing in Axel…………………….

Meetrainen?