vrijdag 27 sept: souburg h2 – mevo 80 h1

De eerste wedstrijd van het seizoen! We hadden er zin aan.

Sinds dit jaar trainen we ook in een klein zaaltje in Zierikzee en dat zou vanavond wel eens goed uit kunnen komen………………….de zaal in Souburg is namelijk niet de grootste. Ko speelde gewoon met de u16 mee, waardoor wij met 7 mannen waren.

Eerste kwart kwam de thuisspelende ploeg goed uit de startblokken. Wij liepen letterlijk achter de bal aan. Wel scores van afstand van Baloe en uit de acties van Michiel. Ondanks onze lengte kwamen we niet makkelijk door en de rebounds waren ook niet altijd voor ons. Een beetje -honger naar de bal- ontbrak. De stand aan het einde van dit kwart was 19-14.

In het volgende kwart kwam michel een beetje los. Hij kon de bal onder druk goed opbrengen en zag regelmatig de inkomende man. Hierdoor werd er goed gescoord. Michel zorgde ook nog voor een paar fouten bij zijn directe tegenstander, wat altijd primma is. Maar ook nu zagen we dat we nog goed aan elkaar moeten wennen en het simpel moeten houden. Ook de simpele ballen mogen worden afgemaakt! Dit was juist het goede van het spel van Souburg. Ze vonden elkaar en scoorden. De ruststand was 33-27. De wedstrijd was nog niet gelopen………………

Na de pauze speelden we een ander spelletje, waardoor er meer beweging in ons spel kwam. Dit pakte regelmatig goed uit. Echt uitgespeelde kansen en mooie scores van, eigenlijk, iedereen. Het is dan jammer dat we niet echt de bal van Souburg konden onderscheppen. Ook al was de tactiek om fanatiek te verdedigen……………………… Iedereen heeft zijn eigen opvatting over fanatiek. De score liep van 35-33 naar 43-43 naar 48-45.

Spanning in de lucht, publiek op de banken………… 🙂

In het laatste kwart lieten we het gelijk liggen. Onnodig balverlies aan onze kant en daardoor geen scores. Souburg liep uit naar 56-51 met nog 5 minuten op de klok. Als we dit verder zouden spelen, zouden we aan het kortste eind trekken………………dus half-court-press. Juist. Dit moeten we nog even doornemen aanstaande dinsdag. Jankees, Ruud en Michel zijn de enigen die weten hoe dit werkt (waarbij michel al met 5 fouten op de bank zat). Het is of met zijn 5-en of niet met de half-court-press. Het werd hem dus niet. Souburg had het goed in de gaten en wist elke keer (makkelijk) de vrije man te vinden en te scoren. Heel optimistisch gingen we nog 3-punters schieten. Dit was wel juist, maar als die er niet ingaan…………….verlies je met 71-58. Jammer (2x).

De scheidsrechters waren correct. Opmerking kon altijd tussendoor, zeuren duidelijk niet. Onsportieve fouten werden gewoon gezien en gefloten. Ze lieten de twee teams ook basketballen…………….. wat prettig is! Thumbs up!

Souburg de terechte winnaar. Wij nog even wat werk aan de winkel. Meer aan elkaar wennen met dit (bijna) nieuwe team. Dan gaat het helemaal goedkomen. We verheugen ons in ieder geval nu al op de volgende thuiswedstrijd tegen Souburg!

scores:

michiel: 18 punten en 1 fout

ruud: 12 punten en 0 fouten

baloe: 11 punten en 1 fout

klaasjan: 6 punten en 1 fout

jankees: 5 punten en 3 fouten

michel: 4 punten en 5 fouten

bj: 2 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in het altijd spannende Souburg, waar ze nieuwe belijning hebben liggen met een rechthoekige bucket…………….. nieuweschool-basketbal rules 🙂

 

Meetrainen?