vrijdag 30 maart: mevo 80 h1 – marathon h2

Onze voorlaatste wedstrijd van dit seizoen. Al een paar weken schrijf ik dat we de punten mee moeten nemen…………..we gaan winnen……….. Maar we staan op het moment nog steeds maar op twee gewonnen wedstrijden …………..

Michel,net terug van vakantie in amerika, was speelbereid. Marijn zijn enkelblessure lijkt te zijn mee gevallen en kon dus vanavond ook weer spelen. Beide teams hun warming-up gedaan en tot conclusie gekomen dat de scheidsrechters er nog niet waren. De reden dat onze vrienden uit goes er niet waren weet ik niet; ik weet wel dat onze vriend martin net aan kwam lopen op zijn patta s om te kijken…………………… Gelukkig wilden henk en martin (op zijn blote voeten 😉 de wedstrijd fluiten. Gelukkig vond marathon dit ook in orde, waarvoor dank!

Eerste kwart gelijk aan de bak. Fout op ruud en op voorsprong gekomen door de vrije worpen. Vervolgens score van baloe, waardoor we dus lekker voor stonden. Al snel kwamen de fouten in ons spel. Paar lange ballen van baloe die niet gevangen wilde worden. Maar ook slechte communicatie waardoor we veel te makkelijk balverlies leden. Stand: 8 – 12 voor de bezoekende ploeg.

In het tweede kwart moesten we doorgaan met de lange ballen en fast-breaks; dit is het juiste wapen tegen een zoneverdediging. Een enkele keer liep het ook goed, waardoor we mooi en uitgespeeld scoorden. Helaas ging het de meeste keren fout. Geen (oog)contact en gewoon niet kunnen vangen! Dit moeten we nog meer oefenen tot in het oneindige! Marathon speelde rustig en gevarieerd verder. Ondanks dat de -grote mannen- thuis waren gebleven, was marathon echt aanwezig onder het bord zowel aanvallend als verdedigend. We laten ons te makkelijk wegzetten. Het leverde een ruststand op van 15 – 28

Na de pauze probeerden we tempo te spelen door de lange bal te beperken tot de middellijn. Ook nu weer goede acties gezien, maar helaas niet alleen maar goede acties…………….. Wat zeker beter ging als vorige week was het geduld opbrengen bij het rondspelen. Hiervan hebben we zeker geleerd. Een aantal keren kwamen we echt vrij onder-bij het bord, wat mooie scores opleverde. In dit derde kwart overigens een paar afstandsschoten van ruud erbij. Baloe schoot ze trouwens weer over de hele wedstrijd. In de score kwam dit niet echt tot uiting: ook dit kwart ging naar marathon.

Laatste kwart wilde we nog graag op tempo en uithouding inlopen. Kwa fast-breaks en loopvermogen leek het er wel op; alleen kwa punten niet. De eindstand is 38 – 59 geworden voor marathon.

Marathon de terechte winnaar van deze wedstrijd……..helaas. Voor ons moet het dan maar in de laatste wedstrijd gebeuren tegen voorwaarts (waar wij thuis met 50 – 30 van hebben gewonnen!). Henk en martin: BEDANKT voor het fluiten. Gustavo bedankt voor de mentale en verbale aanwezigheid.

arthur: 0 punten en 0 fouten

martin: fluiten op naturel schoeisel, bijna begin van de tweede helft missen (door de lekkere koffie?).

De wedstrijd is gespeeld in het sportcomplex westerschouwen, waar de douches heet waren en de koffie (beoordeeld door de scheids) lekker!