Minitoernooi Axel: 24 maart

24 maart de tweede buitenlandse wedstrijd voor de mini’s van Mevo’80. Nadat we al in Terneuzen geweest zijn mochten we nu naar Axel. 8.15 uur vertrekken en met vier auto’s door de tunnel richting Axel.

Aangekomen bij ’t Sporthuus was het even zoeken naar een parkeerplek maar na een plekje gevonden te hebben was het richting de kleedkamers.

9.40: eerste wedstrijd tegen BV Souburg, we stonden met 12 spelers tegenover de 6 spelers van Souburg. Iedereen had er weer super veel zin in! Martijn scoorde meteen al in de eerste minuut. De andere twee scores van Vera en Annabel maakte dat we in de eerste kwart met 5-4 voor stonden. De tweede kwart liepen we nog iets verder uit met een score van Niels Goense en geen tegenscore. In de derde kwart kregen we het iets moeilijker en hadden we er drie tegen maar gelukkig scoorde Serge nog 1 keer. In de vierde kwart echter liepen we weer enorm in met 14 punten. Annabel, Ian, Dymphena (2x), Martijn en Vera (2x) scoorde. Eindscore tegen BV Souburg: 23-16. Mogen zeker trots zijn op deze prestatie

11.00: Onze tweede wedstrijd van deze dag was tegen Marathon 1, Marathon had 8 grote mensen in het veld staan. Kreten als die zijn veel te groot, ze zijn veel ouder, etc klonken vanaf de bank van Mevo’80. Ze waren zeker een stuk groter maar echt niet ouder! Meteen vanaf het begin liep het al niet verschillende scores tegen en onze enigste score van heel de wedstrijd in de 7e minuut van het eerste kwart door Ian. Eindscore 2-47 voor Marathon. De volgende keer moeten we ons niet zo laten intimideren want als we gewoon niet zo in paniek geraakt waren was het ons misschien nog wel gelukt om te winnen!!

12.20: De laatste wedstrijd tegen het meiden team van BV Souburg. Maar met de nederlaag van de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen lieten we behoorlijk wat steekjes vallen. Vera scoorde in de eerste kwart tegen drie tegenscoores van Souburg. Het tweede kwart twee keer een vrije worp eentje voor Niels Goense beide gingen er in en de ander voor Rens; 1 van de 2. De tweede helft verliep weer moeizaam Milou scoorde één keer en daar bleef het bij. Eindstand: 7-27 in het voordeel van de meiden van Souburg.

De volgende keer laten we ons niet meer zo van de wijs brengen. Met het koppie blijven spelen en niet zomaar ballen weggeven. We kunnen het zeker wel hebben we toch in de eerste wedstrijd laten zien!! Op naar de volgende wedstrijd van 7 april!