2 dec souburg h2 – mevo 80 h1

Vorige ontmoeting was dit seizoen in westerschouwen en behoorlijk spannend: met drie punten verschil verloren. Nu was de uitwedstrijd en moesten we de punten maar eens meenemen……………
Arthur, Marijn geblesseerd en Bart verhinderd. Mocht de pret niet drukken en met veel motivatie en sterke verhalen zijn we naar Souburg gereden. Overigens Michiel weer bereid gevonden om mee te spelen: waarvoor DANK!
Het begin van de wedstrijd was een beetje aftasten en slecht en onrustig spel van beide teams. We kwamen wel op een voorsprong van 3 tegen 2. Ons spel kwam er niet goed uit tegen de zoneverdediging van souburg. De tegenstander speelde nml 1-2-2……Stand aan het einde van dit kwart: 10 – 5 voor Souburg.
Het tweede kwart hebben we ons aanval spel in ieder geval aangepast. Helaas konden we het geduld en rondpassen niet opbrengen. Want dit bood echt wel perspectieven. Souburg onderschepte gewoon onze slechte passes en liepen hun fast-breaks. Een verdiende voorsprong voor Souburg 23 – 9.
In de pauze droop de ergenis van ons slechte spel er van af. Helaas konden we dit niet omzetten. De tweede helft begon met veel slechte passes. Geen vaste systemen en geen geduld. Zeker het laatste is nodig tegen een zoneverdediging. Dit kwam ook doordat iedereen voor eigen succes wilde gaan. Vaak gelijk bij de eerste aanval uit een bijna-hopeloze situatie toch een actie willen maken. Onverwachts schieten terwijl onze rebounders helemaal niet in de buurt van de basket stonden. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het uitblokken en het-heel-graag-willen-hebben van de bal. Z on groot verhaal over z on te-slecht-voor-woorden kwart…………….. Stand: 44 – 15 voor de thuisspelende ploeg.
Laatste 10 minuten zijn we maar weer begonnen met -0 – 0- Op zich was dit ons beste deel van de wedstrijd. Gedeeltelijk ook omdat Souburg dik voorstond en het wel geloofde, maar ook omdat er een beetje spel bij ons in kwam. Dit kwart was 10 – 8 voor souburg.
Hoe de eindstand was kunnen jullie zelf lekker uitrekenen. Het was in ieder geval te triest voor woorden en nog terecht ook………..
Het was verder een sportieve wedstrijd gefloten door twee dames van volhardingen. Een paar beslissingen waren met een klein vraagtekentje, maar over het algemeen goed gefloten. Een extra opgave voor de scheidsrechters was ook nog het begeleiden van de -tafelaars-. Met een beetje geduld en hulp van iedereen liep dit verder ook zonder problemen.
Dinsdag weer trainen: ik hoop dat iedereen over deze wedstrijd wil nadenken en op deze training een paar zinvolle opmerkingen-suggesties naar voren komen. Want zoals het nu gegaan is…………..zulke wedstrijden wil ik niet nog een keer meemaken!…………..

ps: We liepen er trouwens strak bij in onze nieuwe reserveshirts!
ps: We hadden ze niet verdiend, maar de winegums waren lekker Arthur!

De wedstrijd is gespeeld in het altijd knusse door-muren-strak-afgezette Souburg.