smokkelhoek h3 – mevo 80 h1

Zaterdag 22 oktober is de speeldatum. Blijft altijd moeizaam op zaterdag spelen. Ook dit keer weer: maar 6 mensen en ruud die een goede vijf maanden geen wedstrijden heeft gespeeld.

In de sporthal aangekomen hadden we nog geen basket tot onze beschikking omdat de wedstrijd voor ons nog gaande was. Toen wij eindelijk mochten, klonk er na 6 minuten al het 3 minuten-signaal. Een beetje snel allemaal: niet eens tijd gehad voor een fatsoenlijke warming-up.

Eerste kwart een beetje aftasten. Smokkelhoek kwam een paar keer makkelijk door; we waren te tam kwa verdedigen. Zeker de rebounds hadden allemaal voor ons moeten zijn; alles bij elkaar hadden we bijna een meter meer lengte in het team als smokkelhoek. Maar door inzet en inzicht hielden ze ons van de bal af……………. stand eerste kwart: 15 – 10 voor de thuisspelende ploeg.

Het volgende kwart liep helaas niet veel anders. Nog een paar keer te geforceerd geschoten door ongeduldigheid en een paar misverstandjes door ook nog te kort samenspelen. Dit laatste zal aankomende weken zeker beter gaan: kop omhoog en lekker blijven trainen en spelen met zijn allen! Leverde in ieder geval wel een 28 – 18 ruststand op………niet in ons voordeel……..

In de rust onze zonden overdacht en een ander spelletje gekozen; zowel aanvallend (center als blok en aanspeelpunt) als verdedigend (zone). Wij hebben ZEKER NIET (!) de ambities om zone te spelen. Maar voor nu was het het proberen waard. Smokkelhoek passte met geduld rond en miste toch best veel schoten. Desondanks leverde dit wel een score op van 43 – 22. Kun je nagaan hoeveel wij gescoord hebben……………..mogen we ons best een beetje voor schamen!

Laatste kwart geloofde smokkelhoek het wel. Paar keer zijn we aanvallend goed doorgekomen, maar onze accu raakte wel een beetje op. Verdiend eindresultaat: 58 – 34 voor smokkelhoek.

Rest nog te vermelden dat de scheidsrechter (alleen) alles dik onder controle had. Wij totaal 6 teamfouten hebben gemaakt. Dat we dus de tegenstander te makkelijk door laten komen ipv er te STAAN: Dit mag met basketbal: stilstaan. BJ echt de ambities had om bart zijn schot te blokken?! Dit weer niet gelukt is………..meer-beter trainen?! 🙂

Na onze wedstrijd nog even bij smokkelhoek 1 gekeken hebben. Tempootje ligt iets hoger dan bij ons, maar gelukkig werden er toch ook schoten gemist.

Het bleef nog lang rustig in kapelle………, maar daarvoor lang onrustig in middelburg-vlissingen…………..en omstreken.  (voor nadere informatie: check Bart K en BJ van P)