Mevo’80 heren 1 – Voorwaarts heren 1

Na de fijne oefenwedstrijd tegen sparta van de week mochten we het laten zien tegen voorwaarts. De laatste ontmoeting hadden we gewonnen dus dat beloofde wat.

Vooraf vermelden dat snor (DIKKE vakantie), michel (werk), ruud (blessure) niet meededen. Michiel als bankspeler 1 helft meespeelde en julian als bankspeler bedankt werd voor zijn aanwezigheid en aanmoedigen, maar in het veld niet nodig was. We waren al met 9 man.

Eerste kwart verliep goed voor ons. We wisten ons spelletje tegen zone goed te spelen en creeerden kansen die er ook ingingen. 13-9 voor ons.

Tweede kwart speelden we rustig verder en liepen ook verder uit. Voorwaarts kwam niet goed in hun spel. Zeker ook de verdienste door onze verdediging. Ruststand: 21-13 voor mevo 80.

Wat er precies in de rust is gebeurd weet ik niet. Wij waren in ieder geval te optimistisch; probeerde nba-punten te maken. Wij hebben niet te maken met een schot-klok; dus onze aanval mag langer duren dan 8 seconde! Een jumpshot-met 180graden-draai-en-twee-man-in-je-nek is ook niet zo aan ons besteed. Dit moet je ook niet willen. Het gevolg was wel dat de bezoekers inliepen. stand 28-24 voor mevo.

Het laatste kwart kwam daar ook nog eens bij dat we te veel onnodig balverlies leden. Jammer (2x) Hierdoor werd de eindstand 38-38.

Verlenging: 5 minuten

Spanning al om. Baloe die in het vierde kwart al met 4 fouten op zak rondliep. Robin met een enkelblessure naar de kant. In plaats van geconcentreerd en gecontroleerd deze verlenging uit te spelen, weer onnodig balverlies en geen benul van de tijd. Hierdoor moesten we ook omschakelen naar een half-court-press. Dit koste natuurlijk heel veel energie, maar leverde dan toch de stand: 44-44 op. Ongekend! Spannend. Gekkehuis…….

Nog een verlenging: weer 5 minuten

Peter liep tegen zijn 5-de fout aan. Verder missen we in deze verlenging 4 vrije worpen. Door onze press was onze accu op.  Voorwaarts speelde wel lange aanvallen en met het koppie, waardoor we verloren hebben met 46-49

Wel positief dat we met zijn allen maximaal zijn gegaan en blijven knokken. Jammer dat we in de officiele speeltijd niet met het koppie gespeeld hebben en gewoon winnen. Vrije worpen gemist……….. 12 stuks………………………

Wel een memorabele wedstrijd afgeleverd met zijn allen. Waardoor we er nu al dik zin aan hebben in de volgende wedstrijd tegen voorwaarts.

bj: 11 punten en 4 fouten

baloe: 9 punten (3x 3-punters!) en 4 fouten

arthur: 2 punten en 3 fouten

marijn: 7 punten en 3 fouten

peter: 6 punten en 5 fouten

henk: 0 punten en 0 fouten

gydo: 0 punten en 1 fout

robin: 5 punten en 3 fouten