Smokkelhoek heren 3 – Mevo’80 heren 1

Na de overwinning van gisteravond, volgde nu de uitwedstrijd in kapelle. Helemaal in de winning-mood waren we aanwezig voordat de lichten in de sporthal aangingen. Goede warming up gemaakt met veel schoten en relatief weinig lopen om energie te sparen; we waren namelijk maar met 5 man.

Eerste kwart was even aftasten. De zaal in kapelle is gewoon klein; zeker nog eens met die muren zo dicht bij het veld. Onze guard(s) hadden het moeilijk om de bal op te brengen; door de press die ze kregen. Hierdoor konden we slecht ons levensgevaarlijke spel spelen.

Tweede kwart niet veel anders. Nog vermelden dat we smokkelhoek ook te makkelijk lieten passen en inside acties lieten maken. Verder ging ruud nog op iemand zijn voet staan tijdens een fantastisch dribbelactie over links: dikke enkel en einde verhaal (ook een beetje verkeerde timing zo aan het begin van het surfseizoen). Smokkelhoek toonde zich van zijn sportieve kant (zoals we die ook kennen) en ging ook met 4 man spelen. Zodoende bleef het ook een wedstrijd.

Langzaam aan raakte de accu s op bij mevo, ondanks de aanmoedigingen van patrick en de -prettige – time-out s van ruud. De rust kwam dan ook zeer gelegen.

Een paar punten voorsprong voor smokkelhoek.

Het derde en vierde kwart kunnen samengevat worden; we hebben om kracht en energie te sparen een soort zoneverdediging gespeeld. Dit ging met vlagen aardig; zeker omdat er ook schoten gemist werden door kapelle. Maar over het algemeen bleef smokkelhoek energierijker en hield de druk op onze guard(s). De thuisspelende ploeg de terechte winnaar met een paar puntjes verschil. De precieze uitslag weet ik niet, omdat we door omstandigheden vergeten zijn het wedstrijdformulier mee te nemen.

Rest verder te vermelden dat onze punten door iedereen gemaakt zijn: baloe met zijn afstandsschoten, bj met zijn legendarische-buzzerbeater-linkerhand, michiel met zijn inside-acties en henk op routine.

De scheidsrechter alleen was en goed en rustig gefloten heeft. Wij het konden waarderen dat smokkelhoek zich aanpaste aan de situatie en ook met 4 spelers het spel vervolgde.

Volgend seizoen zitten we weer in dezelfde competitie: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De wedstrijd is zaterdag 14 mei gespeeld in kapelle.

 

Rustig aan allemaal en een goede zomer toegewenst!

groet, vanaf de bank,

 

ruud

Meetrainen?