Mevo’80 heren – Voorwaarts Heren

Vrijdag de dertiende is de speeldatum. Als dat maar goed gaat. We hebben nog een tweetal wedstrijden in te halen en door omstandigheden betekende dat twee wedstrijden achter elkaar dit weekend. Vanavond de eerste tegen voorwaarts. Een paar weken terug ook tegen gespeeld: was dus bekend dat we tegen een zone-verdediging moesten spelen. Niet ons favoriete spelletje.

Helaas een paar afzeggingen maar toch nog 8 man om te spelen. We wilden het vanavond ook maar een keer anders doen; hebben het dichstbijzijnde bankje gekozen als de onze, en enthousiast publiek daar op gezet (goed geregeld bj!)

Het eerste kwart een slecht begin van ons: nog een beetje af tasten naar het spel, waardoor we onnauwkeurig waren en onnodig balverlies leden. Verder te tam verdedigd waardoor we op een 5-12 achterstand kwamen.

Het tweede kwart nog even benadrukt dat we rustig op balbezit moesten spelen en echt de tijd moesten nemen om de actie te maken op de strongside. Niet elke keer als een stel op hol geslagen koeien van links naar rechts en van rechts naar links met die bal. Wij worden er doodmoe van zonder resultaat. Dit ging op zich beter met als absolute hoogtepunt (uit zijn hele carriere) een buzzerbeater van BJ. (hoop dat het zo goed geschreven is; is voor mij ook de eerste keer dat ik dit woord mag gebruiken in een verslag). Iedereen helemaal los; publiek op de banken en zelfs applaus en positief commentaar van de verbaasde spelers van voorwaarts. Het was een echte drie-punter (schot van eigen helft tussen de driepunts-lijn en de middelijn). Helaas konden we de herhaling niet terugkijken. Tussenstand halverwege: 20-16 voor mevo 80.

Na de pauze weer door met ons spel. Marijn en Ruud een paar keer gewisseld van positie als center, wat zeker variatie gaf maar niet echt de hele vele punten die we nodig hadden. Het was gewoon goed, dat we met zijn allen bleven gaan en niet-weinig onnodig balverlies leden.  Verder kwam duidelijk weer eens naar voren dat er geoefend moet worden op vrije worpen: over de hele wedstrijd maar 3 van de 10 gescoord en dat is veel te weinig! Daarvoor moeten we ons schamen en harder op oefenen; ook zelf thuis trainen. Tussenstand nu was: 31-28 voor ons.

Laatste kwart moest er iets gebeuren van hun kant. Time-outs werden aangevraagd. Ook het verdedigen ging eerder en fanatieker door voorwaarts. Wij probeerden uit te spelen en alleen echte kansen te benutten. Voor sommige van ons is dit echt moeilijk, omdat ze de drang hebben tot proberen te scoren . Uiteindelijk heeft voorwaarts nog gewisseld naar een man-to-man verdediging. Maar wij hebben het gewoon goed uitgespeeld! Klasse en complimenten tegelijkertijd! Door dit alles bleef de score laag.

Uiteindelijk hebben we gewonnen met 37-30.

Rest te vermelden dat baloe niet helemaal fit was, maar wel gespeeld heeft. Michel weer niemand geblockt heeft………………… 😉

Het een sportieve wedstrijd was van beide teams. De scheidsrechters alles dik onder controle hadden.

BJ s buzzerbeater zo klasse was dat ik hem gewoon nog een keer vermeld. Zijn twee blocks vallen helemaal in het niet, in vergelijking hier mee.

scores:

michiel: 8 punten en 1 fout

marijn: 7 en 1

ruud: 8 en 3

arthur: 4 en 1

bj: 8 inklusief een memorabele buzzerbeater en 2 fouten

baloe: 2 en 3 fouten

henk: cleane wedstrijd

ruben: cleane wedstrijd

De wedstrijd is gespeeld op vrijdag 13 mei, in het fantastische sportcentrum Westenschouwen.

 

ps: rest nog te vermelden dat het nog lang onrustig was in burgh haamstede en omstreken. Maar we morgen toch fris en fruitig willen gaan voor nog eens twee punten; dit keer bij smokkelhoek.

Meetrainen?