Mevo ‘80 gaat een keertje vreemd… en wel met rolstoelbasketbal!

Enkele weken geleden werd Sportcentrum Westerschouwen op een dinsdagavond ineens opgeschrikt door een basketballer op wielen. Het bleek onze eigen Ruud te zijn die na vorig seizoen wegens aanhoudende knieklachten een punt had gezet achter zijn Mevo-loopbaan. Dat betekende echter niet dat zijn basketbalschoenen naar zolder zijn gegaan. Integendeel: hij heeft zich sindsdien gestort op het rolstoelbasketbal.

Al het hele seizoen traint Ruud mee met de rolstoelbasketballers van Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg (RBVM). Inmiddels heeft hij ook al wat wedstrijden meegedaan. Dat bevalt zo goed dat Ruud erop staat dat de Mevo ’80-basketballers een keer kennis maken met de rolstoelvariant van onze sport. Nou, die uitdaging gaan we graag aan!

Daarom wordt er op dinsdag 18 december, in plaats van de reguliere training, voor alle leden van Mevo ’80 een heuse rolstoelbasketbaltraining gegeven door (ex-international!) Mark Aalders. Yes; iedereen gaat in een eigen rolstoel; een hartstikke leuke avond gegarandeerd!
Zet dus vast in je agenda: dinsdag 18 december (19.00-21.30 uur) in Sportcentrum Westerschouwen. Volg de website voor meer info.

Verder zijn er op zaterdag 15 december in de sporthal De Sprong in Middelburg (ongeveer van 10.00-16.00 uur) meerdere competitiewedstrijden rolstoelbasketbal. Ook Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg speelt een tweetal wedstrijden. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Nieuwsgierig geworden over rolstoelbasketbal? Niet te lang mee rond blijven lopen. Gewoon langskomen en meedoen! Misschien dat er ook nog een paar dudes (ook van andere verenigingen) rondlopen, die vanwege fysieke problemen niet meer mogen of kunnen basketballen? Stap in die rolstoel en kom langs bij RBVM, je krijgt er spijt van als je het niet doet. RBVM traint op de maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur in sporthal De Sprong in Middelburg. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie, zie de websites van Mark Aalders en RBVM:
http://www.markaalders.nl/
https://www.rolstoelbasketbalmiddelburg.nl/

Of vraag het aan Ruud wanneer hij op dinsdagavond voorbij sjeest 😊

Meetrainen?