zaterdag 9 december: scheldesport H2 – mevo 80 H

Na een aantal weken geen wedstrijden te hebben gespeeld, mochten we onze kunsten weer laten zien; scheldesport was de tegenstander. Aanwezig bij het mevo-dreamteam waren: norbert, ko, myron, ruud, henk, patrick, dennis en chris (thx dude voor je inzet!). Ko met een dikke knie, ruud met het zonnetje nog in zijn hoofd … en de sneeuwkettingen achter in de auto voor de terugreis…

Na wat instructies aan de jonge tafel, begonnen we de wedstrijd 5 minuutjes later. Scheldesport liet een zoneverdediging zien, waar we weer ff aan moesten wennen. Zeker in het begin wilde we er met een actie doorheen. Dit leverde geen scores op. Aan scheldesportkant werd veel geschoten. Deuken kwamen er niet in het welbekende pakkie boter. De rebounds konden wij goed pakken. Hierdoor bleef de score bescheiden aan beiden kanten: 10-12 na 10 minuten. Jammer was dat het eerste kwart opeens klaar was; geen kreten van -laatste minuut- of -nog 10 seconden-. Leermomentje voor de jonge tafel…

Tweede kwart veranderde er wel wat. Scheldesport liet afwisseling zien dmv een simpele pickandroll en de schoten die er nog steeds niet ingingen. Verdedigend stonden we zeker niet verkeerd. Aanvallend was het niet best van onze kant. We hadden hele mooie passes in gedachte; maar de praktijk was dat we de ballen gewoon of uitgooiden of aan de tegenstander gaven. Dan heb je dus balverlies en scoor jezelf niet. Wij wisselden ook ondertussen behoorlijk door, maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op. Iedereen ging gewoon met de wedstrijd mee en speelden niet best. Toch nog een ruststand van 22-23 in ons voordeel…

In de rust benadrukt dat we er errug snel uit moesten komen, waardoor we konden scoren voordat de zoneverdediging stond. Als we te langzaam zouden zijn, geduld icm rondpassen en onze vrije schutter zoeken en vinden…

De fastbreak lukte niet. Scheldesport had altijd iemand achter staan, waardoor we de lange bal niet gooiden. Indien we deze wel gooiden, kwam hij meestal niet aan. Wij hadden sowieso dit kwart veel -weggegooide- ballen. De thuisspelende ploeg wist wel het netje te vinden. Zowel door een paar schoten die vielen, maar ook door goede inside-acties. Mannetje overnemen zat er niet in aan onze kant, evenals helpside bieden. Dit kwart ging duidelijk naar scheldesport. Op een gegegeven moment was het 10 punten verschil, maar de stand aan het eind van dit derde kwart was 43-37. Vermelden moeten we nog de hele fijne driepunter van myron, 3 seconden voor tijd.

In het laatste kwart moest er wat gebeuren. We probeerden meer druk op de bal te zetten … probeerden … Aanvallend vielen er wel een paar punten aan mevokant dus wel liepen in. Met nog 25 seconden op de klok was de score 56-51. Full powerr leverde een fijne score op 56-53. Vervolgens bal innemen door scheldesport en fouten gemaakt door mevo. Drie fouten achter elkaar om 5 teamfouten te krijgen. Weer fout en dus twee vrije worpen voor de thuisspelende ploeg. Eerste … not … de tweede … pindakaas … De stand hierdoor 57-53. Snelle balinname via ko naar dennis en … een hele fijne driepunter … met het eindsignaal er achteraan (buzzerbeater) … Niet genoeg: 57-56 is de eindstand geworden.

De scheidsrechters hebben anoniem (=positief goed) gefloten. De laatste minuut ook gewoon gefloten voor datgene wat er gebeurde. Thumbs up dudes!

Wij hebben wel ons best gedaan, maar gewoon aan het kortste einde getrokken, in een slechte wedstrijd van beide kanten. Schoten gingen weinig door het netje. Wij kunnen echt wel weer op de dinsdagtraining doornemen wat we te doen hebben tegen een zoneverdediging. Zoals het vanavond ging … was het … niet best … Moeten we dan schrijven: scheldesport de terechte winnaar? Zeker wel; zij hebben gewoon 1 punt meer gescoord dan mevo. Zo simpel is het! Boxie dudes. Dat beloofd wat voor de wedstrijd in burgh volgend jaar. We hebben er nu al zin aan!

ps: sneeuwkettingen hebben we niet nodig gehad op de terugreis …

Meetrainen?