vrijdag 27 oktober: souburg H – mevo 80 H

Na de lekkere twee punten van afgelopen week, waren we er klaar voor. Op de dinsdag-training er nog even flink tegenaan gegaan… met 4 heren … dus dat moest vanavond goed komen!

Aanwezig: bart, myron, dennis, patrick, niels en henk. Ruud aanwezig op de bank. Chris was ook bereid om mee te doen, na zijn eigen wedstrijd. Thx dude! Zodoende hadden we dan toch 7 spelers. En konden we ook wisselen. Dat is altijd errug lekker met dat hoge tempo wat wij altijd spelen … 🙂 …

De wedstrijd begon zoekende aan mevokant. Het leverde een paar keer makkelijk balverlies op. Zodoende stond er al een achterstand op de borden. Vervolgens werd er toch ook fraai gescoord van afstand, door dennis, bart. Niels liet goede fastbreaks zien (met scores, even voor de volledigheid!). Zo stond er 18-14 als stand. Uiteindelijk dan toch 24-14 aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart konden dennis en myron niet meer heel makkelijk de bal opbrengen. Hierdoor konden we niet gevaarlijk worden dichtbij de basket. Er werd een paar keer errug fraai gemist … van afstand… dit leverde geen punten op. Het aanvalsspel van souburg, was zoals altijd, degelijk en gevarieerd. Lieten we hun guard zonder verdededigende druk spelen, vond hij de vrije man dmv de beslissende pass. Zetten we druk; dan gaat hij er langs met 1-tegen-1. Lastig verhaal… Vele scores aan souburgkant gezien door slecht verdedigen aan mevokant. Geen helpside. Maar ook gewoon goed vrij lopen en in deze loop de bal krijgen en scoren (ff voor de duidelijkheid; zo zag het er aan souburgkant dus uit…) We gingen rusten met een 40-22 stand.

Na de T wilden we gewoon een goede tweede helft laten zien. Maakte dan niet uit of we zouden winnen of niet. Souburg dacht er anders over. Er werd direct press op de guards gezet. Het leverde problemen aan onze kant op. De oplossing was niet: beter vrijlopen (wat we wel probeerden), maar vrijkomen dmv screens. Dit hebben we niet kunnen laten zien. Dit was zeker in de score te zien. We gooiden geen deuk meer in een pakkie boter. Verder werd het ook wel errug duidelijk dat we cm-ers, maar ook zeker kg-s misten in verhouding tot de mannen van souburg. Patrick heeft de wedstrijd op karakter gespeeld, na een tikkie gehad te hebben in de laatste wedstrijd. Niels er ook even (uit voorzorg na een knie-knie-botsing?) uit. Henk moest ook overuren maken op het veld. En chris moest na een hele wedstrijd met de u16 (incl. overtime), er ook gewoon vol tegen aan. Denk dat de stand iets van 70-26 was. Zeker niet best.

Laatste kwart hebben we met bart als guard gespeeld. Dit was even lekker, omdat de lange bal over het hele veld er weer direct in zat. Maar ja, fris en fruitig en fast, liepen we de break niet meer. Dus errug veel resultaat had dit ook weer niet. Was nog even lekker dat patrick -aanwezig- was onder het bord. Daar ook zijn puntjes heeft kunnen maken. De terechte einduitslag is 90-34 geworden.

Valt niets van te zeggen: gewoon snel vergeten! We hebben zeker met zijn allen gespeeld. Souburg heeft de 100 punten niet aangetikt. Wij overigens ook niet…

Er gaat nog een thuiswedstrijd komen. Als we dan en compleet en fris mogen spelen … zullen we eens kijken of wij de 100 punten wel kunnen aantikken!

Scheidsrechters alles dik onder controle. Dit lag zeker aan hen, maar ook aan beide ploegen.

Vanavond ook nog even in de file gestaan. Maar dit was niet zo errug. Bij de gele M doen we dit graag; zeker als er daarna lekker gefrappeerd kan worden!

Volgende week ff geen wedstrijd, daarna tegen voorwaarts. Dan kunnen we en mogen we onze nba-kunsten weer laten zien. Ikzelf ga mijn kunsten ook laten zien. niet in de hal, maar wel in zonnetje, op een plankie met een caipirinhaatje …

ps: De kwartstanden heb ik deze keer niet opgeschreven; kan dus goed zijn dat ik er een beetje naast zit … Belangrijker: de einduitslag klopt …

 

Meetrainen?