vrijdag 20 oktober: marathon H2 – mevo 80 H

Allebei de ploegen nog niet gewonnen dit seizoen; dus daar ging in ieder geval verandering in komen na vanavond. Afwezig aan mevokant, richard, klaasjan en ko. Niet-spelend: ruud. Aan marathon-kant een 3-tal bekende gezichten, die ook met H1 meedoen en dus 9 man sterk.

Het begin was duidelijk voor de thuisspelende ploeg. Goede steals en makkelijke scores zorgde voor een snelle 6-0 voorsprong. Gewoon een veel te slap begin van onze kant! Lastig hadden we het ook met hun center; hij kreeg de bal en ging gewoon rechtdoor naar de basket. Maakte voor hem niet uit of er dan een verdediger stond. Als daar dan niet voor gefloten wordt, is dat een lastig verhaal. Ondertussen herpakten we ons wel. Fraaie scores van afstand van baloe en dennis. Patrick liet zich gelden onder het bord. Niet alles ging erin, maar hij was zekerr aanwezig. Dit kwart eindigde in een 19-21 stand.

Tweede kwart ging aan allebei de kanten verder op dezelfde manier. Verschil aan onze kant was, dat we veel diverse aanvallen hadden. Dan weer een lange bal (scores niels), dan weer een rustige opbouw. Scores van afstand, maar ook door de actie (norbert, myron). We gooiden zeker niet alles door het netje, af en toe was het best geforceerd. Maar het leverde wel leuk basketbal op. De stand bleef ook best gelijk: 28-32 als ruststand.

Na de T, wilden we heel graag verdedigend wat laten zien. We zetten best druk in het aanvalsspel van marathon, waardoor we echt een paar goede steals hadden en daardoor scores van niels en norbert. Als we dan geen steals hadden, hadden we wel weer balbezit. Ondertussen wisselden we ook flink door, waardoor alles fris en fruitig was. Het pakte goed uit en marathon moest het antwoord schuldig blijven. Dit kwart was duidelijk voor ons: 40-54!

Laatste kwart moest er iets aan marathonkant gebeuren. Met vlagen kwam dit met enthousiasme. Maar veel meer was het niet. Wij stonden voor en dat speelt dan ook lekkerder. Echt in de problemen zijn we niet meer gekomen. Laatste kwart was zeker voor marathon. De scherpte met de acties ging nog wel aan mevokant; schieten was echt minder. Fijn momentje was nog even de -doordringen-fout- die norbert meekreeg. We zagen hem van eigen helft aankomen… Het leverde in ieder geval de terechte eindstand op van 63-71. Twee punten in da mevo-pocket! NIce!

Best een spannende wedstrijd met twee ploegen die echt wilden basketballen. Misschien niet helemaal op nba-nivo, maar wel zorgden voor leuke actie! Aan mevokant toch 71 punten bij elkaar geschoten met 7 man! Hele diverse scores van allen: dus ook een welgemeende -thumbs-up dudes-!

De scheidsrechters deden zeker hun best en waren zeker niet partijdig. Maar een paar goedbedoelde opbouwende puntjes heb ik dan wel: zelf wat actiever meelopen tijdens het fluiten doet veel goeds, harder-overtuigender fluiten ook. Scheids die fluit, mag best naar de tafel lopen en aangeven-zeggen waarvoor hij fluit (dit schept duidelijkheid). Na de wedstrijd heb ik dit niet meer kunnen opmerken, omdat deze dudes aansluitend zelf moesten spelen.

Voor ons? Natuurlijk nog een hele fijne avond. Stukkie basketbal gekeken bij de wedstrijd na ons. Gevolgt door een culinair hoogstandje in het welbekende restaurant in goes. We hebben wel een 20-tal minuten moeten omrijden ivm wegwerkzaamheden, maar dit was het allemaal waard 🙂

Volgende week een uitwedstrijd tegen de mannen van souburg. Wij staan op scherp, wij zijn in een winnende flow, dusss….

ps: thx baloe, voor het plaatje … ha ha ha …

Meetrainen?