zaterdag 3 december: scheldesport H2 – mevo 80 H1

We zitten even in een lekker ritme van wedstrijden spelen. Deze zaterdag de uitwedstrijd in terneuzen op de zaterdag om 1815 uur. Dat betekende en lastig en om 1630 vertrekken.

Problemen hadden we zeker vooraf: norbert geblesseerd en baloe & richard afwezig. Verder konden we deze keer onze recreanten niet activeren om mee te doen 🙁 . Dus dat betekende maar 6 spelers als myron mee zou doen. Dat was een vraagtekentje, maar lukte wel! Respect en thumbs up dude!

Mevo was zo klaar met het invullen van het sheet. Scheldesport had een beetje langer nodig om 11 dudes op te schrijven (heren 1 speelde aansluitend aan onze wedstrijd). Er was ook 1 scheidrechter aanwezig; de tweede zou 10 minuutjes later komen. Zo was het ook!

Wij verloren de sprongbal wel, maar waren wel de ploeg die de score opende. Goede actie van myron; en score en bonus. Vervolgens was het toch even wennen, voor beide ploegen. Scheldesport scoorde van afstand en de actie. Mevo scoorde van afstand via klaasjan. De stand was 7-7 na 5 minuten. Dan golfde het spel op en neer maar wist de thuisploeg niet te scoren. Hun schot kwam wel, maar de rebound was voor ons. De 1-tegen-1 actie was er, maar ze kwamen er niet door, mede door goede helpside. In dit kwart geen nba-actie van ko, myron en klaasjan. Maar wel gewoon degelijke scores. BAM: 7-23 op de borden!

Het tweede kwart moest scheldesport natuurlijk komen. Zoveel goede en beweeglijke spelers bij elkaar. Slap rondspelen aan mevo-kant zorgde voor steals en fastbreaks. Het leek ook of we al op de automatische piloot speelden. Niets explosiefs; meer verplicht. Dit kwart was duidelijk voor scheldesport. Gelukkig kon ruud nog even lekker 2x scoren van onder het bord. We gingen rusten met 26-33. Niet iedereen was zich bewust dat mevo dan toch nog een paar puntjes voorstond… 😉

-Dat was ff een goed kwart-  moeten ze bij scheldesport gedacht hebben. Want ze vielen weer terug in hun oude spel. Onze verdediging stond best goed. Er werd goed gerebound en we kregen zelfs een aanvallende fout mee (ruud). Aanvallend werden er ook screens gezet (niet altijd even goed), waardoor er -wat- gespeeld werd. Myron bleef regelmatig scoren, maar was af en toe te enthousiast, schoten van dennis vielen niet altijd. Het zorgde er voor dat we niet doorstoomden. Maar dit kwart was wel voor ons en een duidelijkere voorsprong: 35-51.

Laatste kwart zou scheldesport toch echt moeten komen. Ze probeerden het wel, maar meer met een individuele press. Daar pakken ze ons niet mee. Ookal gaven we wel errug vaak de bal weg! Puntje van aandacht mensen! Het zorgde voor steals en fastbreaks aan terneuzense kant. Onze balvaste mensen werden gezocht en dribbelde voor de actie mbv screens. Scheldesport was wel errug enthousiast met de verdediging. Maar als de scheidsrechters hiervoor niet fluiten, gaat het spel door. Stand in de vijfde minuut was 41-59. Scores van ko, klaasjan en 2 vd 2 vrije worpen van ruud zorgden er wel voor dat we de voorsprong behielden. Ook de laatste minuten hadden de scheidsrechters het niet makkelijk met 10 enthousiaste mannen en moesten regelmatig fluiten voor de fanatieke verdediging van scheldesport. Uiteindelijk zijn we niet echt in de problemen gekomen en hebben we de wedstrijd uitgespeeld met een eindstand van 48-61. Twee punten in da pocket, waar we errug blij mee waren! Weer goede zaken gedaan.

Goede teamprestatie. Iedereen zijn stinkende best gedaan en laten zien wat hij kan. Ko, klaasjan, dennis, myron en ruud in het veld. Henk vanaf de kant. Laatste kwart martin en zijn meiden ook vanaf de kant. Dikke thumbs up voor allen!

De scheidsrechters hebben een goede eerste helft gefloten. De tweede helft was regelmatig -lastig-. Is ook echt niet makkelijk om 10 energierijke mannen te controleren. Ook als er dan nog eens enthousiast en fanatiek verdedigd wordt.

baloe: gaat genieten van deze wedstrijd; een echte -souburg uit-… 🙂

De wedstrijd is gespeeld in de vliegende vaart, waar mevo niet in vliegende vaart uit was, omdat we nog even bij de u16 en scheldesport 1 hebben gekeken. Bij de laatste speelden 4 spelers van het tweede team mee. Dat zijn zo de voordelen van meerdere herenteams……

Hieronder toch nog even een goede foto van onze sponsor. Die van vorige week was wel errug klein…