vrijdag 25 november: mevo 80 H1 – smokkelhoek H2

Het laatste deel van de smokkelhoek-trilogie: de afsluiter tegen H2.

Na een 20-0 (H4) en vorige week een 94-39 (H3) overwinning mochten we het nu laten zien tegen de mannen van H2. Bij winst zouden we goede zaken doen!

Vooraf een aantal infoos: Eerst maar een fotomomentje voor onze hoofdsponsor: Wies Horeca Service. Naast het herenteam, sponsert Wies ook de U!6. Dit moest natuurlijk even vastgelegd worden met beiden teams. Dikke THX aan alle. Verder is norbert vd week geblesseerd geraakt bij een nba-actie……pindakaas!… beterschap dude. Ruud een -ongelukkie- met kapotte handen als gevolg. Daarvoor onze dreamteam-recreant gydo geactiveerd om mee te doen (recreanten mogen 3x meedoen met een wedstrijd per seizoen)

Wij kwamen goed uit de startblokken: lange bal en fastbreak op ko, leverde gelijk vrije worpen op. Er stond direct 4-0 op het bord. Dat smokkelhoek kan basketballen bleek ook wel uit de diversiteit: schotje, inside-actie. Wij hadden het er even moeilijk mee om de juiste verdedigers bij de juiste aanvallers te zetten. 8-7 door een schotje van klaasjan. Aan het einde van dit kwart was het 10-9. Een bescheiden score van beide ploegen.

Tweede kwart veel van hetzelfde spel. Niet alle afstandsschoten vielen goed. Echt goed te rebounden stonden we niet. Gelijkwaardig wel: 16-14 naar 22-22. Laatste 2 minuten dan toch balverlies en goed met het koppie gespeeld van…………. smokkelhoek….. Ruststand: 23-26.

Derde kwart vielen de mevoschoten beter. Baloe 2x 3 en ook bij klaasjan vielen ze. Aan mevokant werd de vrije man onder het bord niet gevonden. Daarom moest het van de individuele actie komen of de beschreven afstandsschoten. De spanning bleef: 33-40, maar dit keer goede laatste minuten (met het koppie) van mevo: 37-40.

In het laatste kwart moest het gebeuren. Vrije worpen van klaasjan en ko zorgden voor 41-40. Een drietje weer naar 41-43. Gemiste vrije worpen aan kapelse kant en schot; 49-43 in de 6-de minuut. Ruud vrije worpen mis, klaasjan 1 vd  2. Hoe spannend kun je het maken? Ook aan smokkelhoekse kant twee vrije worpen mis…………. Stand in de 9-de minuut 50-49. Ook maar 1 vrije worp van ko erin: 51-49. Goede verdediging met helpside, waardoor we de rebound pakten. Rondspelen op de helft van de tegenstander. De tijd tikt weg in ons voordeel. Gefloten voor lopen van gydo; hoe spannend kun het maken? Laatste minuut is al ingegaan met smokkelhoek in balbezit. Maar er gebeurt helemaal niets; integendeel: fluiten en… balbezit mevo onder het eigen bord. Time-out smokkelhoek. Wij wilden heel graag ko vrijzetten en daardoor hem in balbezit laten komen. En wat gebeurt er? Hij komt gewoon vrij! Dribbelt vooruit en passt naar klaasjan; layup, score 53-49 en een hopeloos laatste-seconde-afstandsschot van smokkelhoek. In da pocket die 2 punten: n-i-c-e!

Spannend tot het einde. Tussen twee gelijkwaardige ploegen die zeker niet goed basketbalden, maar wel inzet en enthousiasme toonden! -De winnaar is diegene die meer scoort dan zijn tegenstander- (citaat van j. cruijff). En dat was de enige reden, waarom wij als winnaar van het veld gingen.

Scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle: zelfs de mobiele mailtjes van een tafelaar ontging ze niet; thumbs up dudes! En dat kunnen we ook voor beide teams zeggen; het leverde een spannende pot basketbal op!

gydo: 0 punten en 2 fouten en veel goede screens

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcentrum westerschouwen, waar wij het licht maar hebben uit gedaan.