wedstrijdverslag 1 oktober souburg H1 – mevo 80 H

We zijn weer begonnen!

En wel met de altijd lastige uitwedstrijd tegen souburg 1. De competitie voor de heren bestaat uit dit jaar uit 11 teams. Dit was een bekende voor ons. Myron afwezig door vakantie; verder een volledig dreamteam!

Eerste kwart golfde het spel gelijk op en neer. Fastbreaks aan mevokant; veelal afgemaakt door ko. Het spel van souburg was duidelijk langzamer, maar zeker ook degelijk. Daardoor ging de stand gelijk op en stond er 18-16 op het bord, voor souburg.

Tweede kwart veelal hetzelfde spel. Er stonden wel 2 schutters op aan souburgkant. We stonden erbij en keken er naar. Indien we wel probeerden de schoten te verdedigen, werd dit goed uitgespeeld door souburg. Aanvallend konden we wel een tempootje laten zien, maar niet heel erg veel variatie. We gingen rusten met 33-27.

Het derde kwart was duidelijk niet voor ons. Er werd slecht verdedigd. Baseline zat niet dicht, rebounds werden niet gepakt. Dan speel je tegen een te ervaren ploeg als souburg en verlies je dit kwart met 25-5! Duidelijke cijfers……..pindakaas…….

Laatste kwart herpakten we ons wel. Schoten van klaasjan vielen goed. Misschien liet souburg het wel enigszins lopen, maar dit kwart was toch voor ons: 18-20. Helaas bestaat een wedstrijd uit 4 kwarten…… Duidelijke en terechte winnaar waren de mannen van souburg. De eindstand is 76-52 geworden.

Scheidsrechters floten eigenlijk anoniem… en dan positief bedoeld! Thumbs up dudes.

Wij hebben nog wat te trainen: verdediging, variatie met de aanval, vrije worpen……..

Na afloop niet het hoogstaande bitterballengarnituur van de souburgkantine gegeten, maar wel een koffietje met hamburger bij de grote gele M …  nice!