vrijdag 8 april: souburg H1 – mevo 80 H1

Na een aantal weken waarin het vrij rustig was qua wedstrijden voor de heren; de eerste wedstrijd van een serie van 3 wedstrijden. Tevens ook de laatste wedstrijden van het seizoen. Vol goede moed naar souburg! De laatste keer hadden we immers gewonnen daar.

Jeroen vanuit zijn werk gelijk naar de hal. BJ zijn basketbalpatta s gevonden in 1 van zijn verhuisdozen: dus present. Myron kon het niet hosselen; hij moest last minute in de pizzeria mi casa werken…….pindakaas….. Verder was het makkelijk met de regel: veel trainen, veel spelen en andersom. De bank werd de meeste tijd warmgehouden door BJ, ko en henk.

De wedstrijd begon aftastend in de eerste minuut. Het gehoopte lengtevoordeel hadden we niet. Ook bij souburg liepen er een paar grote dudes. Niet alleen liepen ze er, ze scoorden ook nogeens vlot en makkelijk. Tegen hun zone hadden we het even niet makkelijk. Een enthousiaste 3-2 zone zorgde er wel voor dat er van afstand geschoten moest worden. Ruud en dennis lieten de eerste mevoballen door het netje gaan. Ondertussen pakten souburg meer rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Jeroen pakte ook veel, maar meestal toch fouten……… Veel scores van souburg vielen via hun centers. We stonden erbij en keken er naar; slechte helpside mannen. Het leverde een stand op in het eerste kwart van 23-11.

Tweede kwart vielen de schoten aan mevokant niet direct. Ook werd er een paar keer balverlies geleden door vast te lopen in hun zone. Jammer; gelijk een stand van 32-13. Vervolgens spelen we wel met het koppie tegen hun zone en scoren we ook makkelijk. Aan souburgkant 5 minuten geen score. Aan mevokant wisselende scores. BJ, dennis en ruud van afstand. Ko vanaf de vrije worp lijn en de inside-actie. We liepen duidelijk in naar 34-25! Allebei de banken zaten vol met gemotiveerde dudes, die ook volop wisselden. De goede momenten werden afgewisseld met mindere. Slappe laatste minuten zorgde weer voor tegenscores. Balverlies gevolgd door snel en goed uitspelen door souburg leverde een ruststand op van 43-27.

Na de rust ging het verder. Het leek zeker ergens op doordat we weer goed de bal rondspeelde en baloe het op zijn heupen kreeg; bam, bam en een bammetje zorgde voor 8 punten in drie pogingen. Dat zet zoden aan de dijk. Errug onder de indruk, was de tegenstander er niet van. Schoten van afstand zorgden voor souburgse scores. Ook de rebounds bleven ze pakken en scoren. 59-41. Dan sta je wel achter, maar loop je wel mee te ballen met die mannen.

Laatste kwart weer scores van dennis, ruud, baloe. Drietje van ko. Maar het waren allemaal formaliteiten. Souburg speelde dit kwart met zijn allen uit. Dat konden wij niet zeggen; jeroen pakte ouderwets nog even zijn vijfde fout mee. De eindstand is, terecht, 76-51 geworden. We konden het tweede en derde kwart best mee met souburg. Alleen heb je daar niets aan als een wedstrijd vier kwarts duurt……. 🙂

De scheidsrechters waren niet altijd even duidelijk en overtuigend. Zijn ook weer een ervaring rijker. Dit had verder overigens geen invloed op de wedstrijd.

Er resten ons nog twee wedstrijden. Vrijdag as de laatste thuiswedstrijd, tegen volharding. Die week daarop de laatste wedstrijd van het seizoen: een uitwedstrijd tegen smokkelhoek. Dus nog 4 punten te pakken!

henk: clean sheet

De wedstrijd is gespeeld in de thuishaven van souburg, waarin de thuisspelende ploeg het veld -groot- liet lijken, zowel aanvallend als verdedigend.