vrijdag 25 maart: mevo 80 H1 – marathon H1

Vrijdag 25 maart is -goede vrijdag-. Of het een goede vrijdag zou worden, voor mevo zou moeten blijken. Het leverde in ieder geval een hele lijst met afmeldingen op door deze dag: richard, ko, klaasjan. Jeroen en Myron waren afhankelijk van de drukte in de horeca en toerisme. Op karakter kwamen de laatste twee net op tijd binnen lopen om de warming-up mee te doen. BJ kon vanavond niet, omdat hij nu echt gaat proberen serieus te worden :-). Verder hadden we jankees weten te activeren om mee te doen. Dus genoeg man voor genoeg action!

Wedstrijd begon fanatiek met scores aan beide kanten. Wel zagen we al wat misverstanden en slechte (lange) passes aan mevokant. Misschien beter gezegd; de lange passes kwamen niet aan. Hierdoor ontstond een voorsprong voor marathon. Degelijke acties van zowel hun guard als center. Zeker tegen hun guard ontbrak onze helpside. Aan mevokant liet jeroen zich gelden onder het bord en scoorde baloe van afstand. 10-14 de stand…

Tweede kwart moest beter. Maar de eerste 4 minuten geen scores aan onze kant. Gelukkig gingen er weinig vrije worpen in aan marathonkant, waardoor de stand -maar- 12-20 was. Aan onze kant werd de bal naar voren gebracht ipv gegooid; hierdoor konden we geen gevaarlijk, flitsend spel (fast-break) laten zien. De verdediging van marathon stond er al. Wanneer baloe de lange bal wel gooide, werd deze vakkundig door de ontvangers verprutst. We gingen rusten met een 21-39 stand.

Ruud heeft in de rust de thee gedronken, die normaal bj drinkt……….want hij ging als een malle……. 🙂 Goede inside-acties en simpele schotjes van afstand. Alleen af te stoppen door fouten; 7 scores uit 10 vrije worpen; n-i-c-e! (11 punten dit kwart). Jankees nog op het sheet met een vrije worp. Dennis met de uitgespeelde fastbreak. Jeroen was ook nog steeds duidelijk aanwezig. Waarbij hij wel in dit kwart zijn vierde fout pakte. Baloe nog 2 drietje gescoord…….. Alles bij elkaar: dit kwart duidelijk (!) voor mevo: 23-21. Het zorgde voor een 44-60 stand.

Alsof we er klaar mee waren, speelden we vervolgens het vierde kwart. De goesting uit het derde kwart was weg. Onnauwkeurig, initiatiefloos en moegestreden, zijn misschien de juiste woorden?! Ruud werd ook niet meer gezocht (en dat was jammer, want zijn directe tegenstander stond op 4 fouten). Wie ook 4 fouten stond was jeroen. Dit duurt nooit 4 kwarten; dus vrij snel zat de wedstrijd erop voor hem. Jankees stond ondertussen ook op 4 en deed zijn best om naast jeroen te komen………maar de scheidsrechters wilden niet…. 🙂 Ook dennis eindigde met 4 fouten.

Nu lijkt het misschien een harde onsportieve wedstrijd, maar dat was zeker niet het geval. Met vlagen werd er -mannenbasketbal- gespeeld. Aan beide kanten overigens! De scheidsrechters hadden het gewoon goed onder controle en floten aan allebei de kanten. Wat dat betreft; thumbs op voor alle dudes in het veld inclusief de scheidsrechters.

Genoeg over fouten en scheidsrechters………… We stonden flink achter en marathon speelde het simpel uit en vergrootte de voorsprong nog wat. Gewoon door flink te wisselen en er een degelijk tempo in te houden. De logica van de time-out 11seconden voor tijd met een stand van 48-77 ontging ons, maar zorgde wel voor lachende gezichten tijdens deze laatste seconden, aan beide kanten 🙂

Maar aan het einde lachte toch maar 1 ploeg: marathon. Twee punten in da pocket en weg van de laatste plaats. Eindstand: 49 – 78. Terechte overwinning voor marathon, waarbij het gevoel een kleinere nederlaag aangaf…

We hebben gespeeld met een gelegenheidsteam bestaande uit 7 man. Het heeft geen overwinning opgeleverd, maar wel een fijne avond basketbal! Thumbs up in het bijzonder voor jankees; als recreant 4x 10 minuten als een malle… Ook voor myron en jeroen; ondanks goede vrijdag, toch zo weten te hosselen dat jullie mee konden doen! We hebben flink kunnen wisselen en dus ook allemaal flink kunnen spelen; het heeft helaas geen overwinning mogen opleveren …

scores:

ruud: 20 punten en 3 fouten

baloe: 12 punten 1 fout

jeroen: 11 punten en 5 fouten

dennis; 5 punten en 4 fouten

jankees: 1 punt en 4 fouten

henk: clean sheet

myron: 0 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westerschouwen, waar we weer twee velden tot onze beschikking hebben, dankzij Dhr. Goense. Een hele welgemeende -thumbs up- langs deze weg! 🙂

Jankees ff meegedaan heeft aan de souburg-bitter-ballen-check; de ballen in sportcentrum westerschouwen zijn goed bevonden; zelfs na een verliespartij…….

Meetrainen?