vrijdag 16 oktober: mevo 80 H – marathon H1

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We waren niet de enige…………. Vooraf speelden de u14 en de mu18 tegelijkertijd, dus op twee velden. Dit zat goed in elkaar met twee scoreboards (Thx sportcentrum westerschouwen!) en een beschaafd achtergrond muziekkie. Er werden enthousiast foto s gemaakt en de nieuwe sponsors werden voorgesteld. Alle teams liepen ook met trots te -shinen- in de nieuwe witte mevo-80-shirts. Helemaal top. Dikke thumbs up voor jankees! En de mensen die aanwezig waren.

Dan de herenwedstrijd; 9 man sterk en we hadden er zin aan.

We begonnen goed aan de wedstrijd met een score van ruud onder het bord. Vervolgens onze wapens: fastbreaks van ko en afstandsschoten van baloe. Via 6-6 naar 14-7. Marathon miste de echte scherpte in de afwerking en vanaf de vrijeworplijn. Jeroen liet duidelijk zien dat hij aanwezig was (in de bucket), en pakte veel rebounds. De stand was 16-9 in ons voordeel aan het eind van dit kwart.

Hierna volgende een korte presentatie door jankees van onze nieuwe shirtsponsor:

We zeggen ook dank aan de tegenstander en de scheidsrechters voor de flexibiliteit!

Het tweede kwart veel gewisseld. We wilden de snelheid erin houden met veel frisse spelers. Deels lukte dit zeker wel, maar als baloe op de bank zit mis je wel de strakke lange bal. Marathon speelde hier goed op in en kwam langzaam terug: 20-20. Door te wisselen, waaronder dus baloe weer terug in het veld, liepen we ook weer uit. BJ kwam ook duidelijk op het wedstrijdformulier door te scoren via layups en afstandsschoten. Nog een paar steals gezien van ko; usain bolt is er in vergelijking langzaam bij…… Via 20-20 naar 37-22! Nice! Dit was ook de ruststand.

Marathon moest wat bedenken om de wedstrijd een wending te geven. Ze kwamen met een zoneverdediging. Dit hadden we lang niet meer gezien. Even zoeken en aftasten. Maar dan zie je dat we toch echt wel een beetje kunnen ballen. De bal ging rond, spelletje werd gespeeld en er werd rustig, goed en door de juiste mensen geschoten. Ko en klaasjan wisten regelmatig het netje te vinden van afstand. Schotpercentages waar ze in de nba jaloers op zouden zijn! Verder bleven de lange ballen van baloe als strepen over het hele veld gaan. Tot genoegen en genot van vele mensen! 53-30 en vervolgens 59-34 aan het eind van dit kwart.

We wisselden nog lekker door. Baloe nog een drietje gescoord en jeroen van afstand laten zien ook zo het netje te kunnen vinden. Zij hadden ondertussen beide 4 fouten te pakken. Zo hebben we het vierde kwart uitgespeeld en de wedstrijd met zijn allen, verdiend, gewonnen met 74-50!

Scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle en floten neutraal. thumbs up dudes! Was ook mede mogelijk dankzij beide teams!

Wij hebben het kunnen laten zien op ons eigen grote veld. De volgende wedstrijd is op het iets kleinere basketbalveld in souburg. Het moet daar ook maar eens gebeuren!

martin: 469 oe-s en a-s en glimlachen

De wedstrijd is gespeeld in het lauwe sportcentrum westerschouwen, waar edward met het tweede scoreboard kwam opdraven. De consumptiemuntjes zijn ook goed aangekomen, evenals het gortige bitterballengarnituurtje na de wedstrijd! Thx!