Historisch dubbelkampioenschap voor Mevo ‘80

Lang hebben we er naar uitgekeken: vrijdagavond 24 april. De avond waarop maar liefst 2 Mevo-teams kampioen konden worden. De U14 in de derde, en de U16 in de tweede klasse. Na weken van hard trainen en nu moest het dan toch echt gaan gebeuren. Alle mogelijke familieleden, vrienden en kennissen werden opgetrommeld en het Sportcentrum Westerschouwen kleurde oranje als nooit tevoren. Top!

 

u14-rennen

 

Voor de U14 was het kampioenschap sneller binnen dan verwacht, namelijk een dag voor de wedstrijd. Scheldesport mailde onze wedstrijdsecretaris dat ze niet voldoende spelers op de been kregen vanwege een schoolfeest. Tja, met die mentaliteit wordt je natuurlijk nooit kampioen… Dan de Mevo-jeugd: terwijl de wedstrijd niet doorging waren er voldoende spelers om 2 teams op te stellen. Zodoende kon er aan het massaal opgetrommelde publiek een spetterende demonstratiewedstrijd worden gegeven. Deze kraker eindigde in een spannende 18-18, waarna het eerste feest losbrak. Binnen no-time stond er taart op het veld, spoot er champagne door de zaal en werden er medailles uitgereikt. Felicitaties voor het hele team en de trainers Gustavo en Patrick, jullie hebben het fantastisch gedaan!

 

u14-juichen

 

Erg lang kon er niet worden gefeest, want het veld moest natuurlijk zo snel mogelijk weer speelklaar worden gemaakt voor de volgende kampioenswedstrijd: de U16 tegen Marathon. De sporthal zat inmiddels helemaal vol met publiek en de spanning was dan ook af te lezen van de gezichten. Gezonde spanning blijkbaar, want Mevo ging goed van start. Meteen 4-0 voor door scores van Tim, heel even gelijk, maar daarna meteen door naar 15-7 in het eerste kwart. Toen pas leken de zenuwen toe te slaan, want het tweede kwart was voor Marathon. Gelukkig gooide Myron er in de allerlaatste seconde nog een driepunter in was de ruststand in het voordeel van Mevo: 25-21. De tweede helft was een stuk beter. Aanvallen werden goed uitgespeeld en er werd sterk en technisch goed verdedigd door iedereen. De einduitslag was dan ook meer dan terecht: 50-39. Het tweede feest kon losbarsten en wederom waren er medailles voor iedereen. Ook voor de U16 en hun trainers Martin en Leendert alle complimenten, een prachtige prestatie!

 

u16-niels

 

Ten slotte zouden wij graag namens heel Mevo ’80 iedereen willen bedanken die afgelopen vrijdag aanwezig was in de sporthal. Jullie enthousiasme tijdens deze (en eerdere) wedstrijden is van grote invloed geweest op beide kampioenschappen. Mooi om te zien ook dat iedereen een eigen bijdrage wist te leveren in het feestgedruis, tot aan het opruimen van de zaal aan toe. Om in de worden van onze vaste redacteur te blijven: thumbs up!

Graag alle foto’s mailen via WeTransfer.com naar [slash_mailto address=”wedstrijdsecretaris@mevo80.nl”].

Deze zullen allemaal gecombineerd en gedeeld worden worden in een groot .zip bestand.
u16-kampioen

 

beker

Meetrainen?