vrijdag 24 april: volharding H1-mevo 80 H1

De avond begon al vroeg voor ons. We wilden heel graag de u14 meemaken in het fantastische sportcentrum westerschouwen. En dus waren deze en gene, voor zover het mogelijk was, al om 1800 aanwezig om het sportcentrum nog fantastischer te maken………………… het zag er primma uit; dik versierd en in het oranje. Dikke hulde aan deze mensen! De u14 is overigens kampioen geworden, doordat scheldesport geen volledig team kon sturen deze avond. Klasse jongens!

Dan om 1930 naar goes voor de wedstrijd tegen volharding, nr 2 in de competitie. Zes man sterk, en zeer gemotiveerd.

De wedstrijd begon goed voor ons. Fastbreak van ko, schotje baloe, schotje klaasjan. Er werd gecontroleerd gespeeld tegen de goese zone. Het leverde een 10-0 voorsprong op. Aan goese kant moest men even wakker worden, denk ik. Schoten vielen niet helemaal goed en belangrijker; rebounds waren voor mevo. Ko bleek niet te stoppen op snelheid en bij zijn acties. Het zorgde voor een 10-20 stand aan het einde van dit kwart.

Tweede kwart veel van hetzelfde. Aan beide kanten werden af en toe steals gemaakt. Echt lullig balverlies was er niet aan mevokant. Wat opviel was dat ruud niet zijn beste avond had. Simpele ballen onder het bord gingen er ook simpel niet in. Shame on you dude! Gelukkig ging dit niet verloren in het spel van mevo. De koppen bleven omhoog en het spel werd gespeeld. Het mevogevaar kwam veel van ko. De andere mevoianen kregen geen kans, omdat de bal er al in lag of de fout op ko al gemaakt was. Ko was te stoppen door fouten, maar gooide zijn vrije worpen er dan toch met een goed percentage in. Aan volharding kant kwam de scherpte terug. Drie driepunters gezien dit kwart. We gingen rusten met een 27-36 stand. Niks aan die handje…………………

Na de pauze scoorden we verder dankzij bj. Verder was de tijd in ons voordeel……….. Dit hadden we niet moeten denken. Hierdoor ging ons enthousiaste spel over in een voorspelbaar en twijfelend geheel. Langzaam kreeg volharding hier vat op. Volharding vond elkaar makkelijker. Helpside werd geboden, maar mede door geduld, uitgespeeld door volharding. Langzaam werd de voorsprong kleiner: 40-47.

Laatste kwart werd het beslissende…….Vier minuten geen score aan mevokant. Wel van afstand aan goese kant: 48-47. Zo snel kan het gaan. Scores van ko en dennis zorgde weer voor 50-51. Zo ging het spel op en neer. Soms goede steals, soms echt wel errug makkelijk weggegeven. Ruud klaar met 5 fouten (hoe simpel kun je op de bank komen?!). Gelukkig was het aan volhardingkant ook niet allemaal zoete koek: 1 van 4 vrije worpen erin zorgde voor 51-53. Spannend was het in ieder geval. Er was ook wat publiek, dat zich duidelijk liet horen. Slechte passing aan mevokant zorgde voor scores van de thuisspelende ploeg en bam….. 3punter erover. 59-54. Time-out mevo. Laatste minuut. Klaasjan werd gezocht voor de driepuntert. Enigszins onhandig, door naar ko voor de score en 59-56. Met nog enkele seconden op de klok een score van volharding en balbezit voor volharding. Dan toch even een -momentje- van de avond :-): Volharding pakt de  rebound, en passt de bal naar buiten………….naar een heel enthousiaste speler die net van de volhardingbank omhoog was gekomen………….. Dus mevo balbezit. Op de eenofandere manier de bal bij ko voor een lauwe driepunter………… die eigenlijk ook gewaardeerd werd door iedereen…………. en het eindsignaal voor een 61-59 eindstand.

Jammer dat we verloren hebben. Het had zomaar andersom kunnen zijn! Volharding trekt gewoon aan het langste eindje (dus ook terecht) en houdt de 2 punten in goes!

De scheidsrechters hebben goed en onpartijdig gefloten. Er is geloof ik 1x gefloten voor het maken van lopen; dit is vaker anders! Mede door hen en door de twee aanwezige teams was het duidelijk een positieve avond voor de basketbal!  Zo zijn er meer geweest dit seizoen en dat is gewoon voor iedereen……nice!….. alleen hopen wij toch de volgende keer de punten mee te nemen uit goes!

scores:

ko: veel te veel punten en 2 fouten

klaasjan: 12 punten en 1 fout

baloe: 7 punten en 1 fout

dennis: 3 punten en 2 fouten

bj: 2 punten en 2 fouten

ruud: veel te weinig punten en veel te veel fouten

De wedstrijd is gespeeld in omnium, waar ze ook kleine velden hebben en niet alle baskets uit het plafond komen…………..

Onder de douche kregen we de berichten al door uit westerschouwen. Een klein feestje was er nog voor ons met een drankje, om ook het kampioenschap van de u16 te vieren. Hele grote klasse jongens (en meiden!).

En zo zal vrijdag 24 april toch de boeken in gaan als de dag van de kampioenschappen van mevo u14 en mevo u16………….. en het mevosprookje is nog niet uit…..! 🙂

 

Meetrainen?