21 feb: smokkelhoek H2 – mevo 80 H1

We beginnen maar even met een paar bedankjes voor de afgelopen weken:

-bj voor de enthousiaste wedstrijdverslagen on da site en in da krant 🙂

-gustavo voor zijn peptalks en motiverende aanwezigheid bij het coachen en trainen van het dreamteam!

Thx mannen!

Dan de wedstrijd in en tegen smokkelhoek. Mevo was 9 man sterk, waarbij ruud met een bruine kop, even verdiend een vast plaatsje op de bank had. Het beloofde een spannende pot te worden. Een paar weken terug hebben we met 2 punten verschil gewonnen. Dus; gas op die lollie vanaf het begin.

En zo was het ook. Enthousiast en dynamisch begonnen we aan het spel. Jeroen duidelijk aanwezig onder het board……………eh bord! En scores van hem en klaasjan. Het ging gelijkwaardig op. Smokkelhoek misten een paar afstandsschoten waardoor we uit konden lopen in de laatste 2 minuten naar een stand van 11-19.

Tweede kwart veel van hetzelfde. Alleen stond er nu een schutter op, aan smokkelhoekkant. Enthousiasme kwam mede daardoor ook omhoog van de bank van de thuisspelende ploeg. Paar keer simpel balverlies door slechte passes van mevo. Dit kwart eindigde in 16-14. We gingen dus rusten met een 27-33 voorsprong, maar waren er zeker nog niet!

Bij jeroen was langzaam het best er wel vanaf in de loop van het derde kwart. Had al 4 fouten in da pocket en het hardlopen werd lopen…………………Toch nog even met de tanden op elkaar dit kwart kunnen uitspelen. Jammer; daardoor mis je wel de dennis-rodman van mevo 80 :-)! De schutter van smokkelhoek ging rustig door. De aandacht had hij al van ons. Maar het lukte niet om hem uit te schakelen. Hij kreeg de bal vaak buiten de driepuntslijn en zonder na te denken: schot en score. Je kreeg niet eens de kans te blocken. Aan mevokant gingen de automatismen er langzaam uit. Via 35-39 werd het 45-43 en vervolgens 55-47.

Laatste kwart moest het gebeuren. Baloe op hun schutter met 1 motto: hij krijgt de bal niet. Dan kan hij ook niet scoren. Dit ging zeker niet slecht, maar die keren dat hij wel de bal kreeg…………..zijn schoten bleven trefzeker. Kwa aanval probeerden wij het wel. Zowel met de insideacties als met schoten van afstand. Baloe gooide er nog een aantal in van afstand, maar ko en klaasjan beduidend minder dan normaal. Ook kwam mevo nog in foutenlast. Ko eruit met 5 fouten (jammer dat de tafel de vierde fout niet aangaf :-(!, jeroen door blessure op de bank, patrick met 4 fouten in het veld.

Hoogtepuntje van vanavond was wel aan mevokant: door Dhr van Pelt. Dit is een citaatje waard: Ik krijg de bal op eigen helft en ziet patrick vrijlopen. Ik probeer een streep naar hem te gooien zonder de basket ook maar te zien. En gooi deze dus ook met links………………………direct door het netje 🙂 Applaus en een glimlach van iedereen en door iedereen, ook van smokkelhoek-kant.

Wij kwamen er niet meer aan te pas. Verdedigend konden we ook geen druk meer uitoefenen. Jammer! De eindstand is 77-62 geworden voor smokkelhoek. Eerste kwart hebben we ons spel kunnen laten zien, verder niet…………………

De scheidsrechter was alleen, maar floot primma. Kon ook nog regelmatig hulp bieden aan de tafel. Hierdoor stond dan toch alles netjes op papier.

De schutter van smokkelhoek heeft 1x gemist en verder een score van 40 punten, waaronder 9 driepunters……………..aardige statistieken dude!…………….

Wij krabben ons nog maar eens achter de oren. Met 0 punten in de tas naar de MAC gegaan. De volgende keer ga ik liever weer met 2 punten in da pocket naar die gele M!

scores:

baloe: 15 punten (3 driepunters) en 2 fouten

klaasjan: 14 punten en 1 fout

ko: 14 punten en 5 fouten

bj: 7 punten (waaronder een aardig driepunter) en 1 fout

jeroen: 6 punten en 4 fouten

dennis: 2 punten en 1 fout

patrick: 2 punten en 4 fouten

mr X: 2 punten 🙂

henk en ruud (aka statler en waldorf) vaste plek op de bank ipv balkon!

 

 

 

Meetrainen?