Oliebollentoernooi in Dirksland

Bij de redactie van Mevo’80 zijn twee verslagen ontvangen van het oliebollentoernooi. De eerste is van Peter:

De start van het basketbaljaar ligt al weer achter ons, maar op 10 januari staat toch echt het oliebollentoernooi bij onze Vrienden uit Dirksland, Sparta GO op het programma.
Met twee teams is Mevo’80 een goede vertegenwoordiger op dit sportieve evenement.
De U16 met Fija, Myron, Niels en gastspeler Anton. Er werden zelfs twee wedstrijden gewonnen tussen al dat “geweld” van boomlange tegenstanders. Als jongelingen in de klasse hebben ze goed stand gehouden en kunnen we zeggen dat de toekomst voor Mevo”80 rooskleurig is.
Het tweede team, bestaande uit Ko, Klaasjan en Jeroen, maken indruk bij alle andere teams. Vlot samenspel. Een sterke rebound en een fabuleus afstandsschot houden alle tegenstanders op ruime afstand.
Zelfs de ruim aanwezige oliebollen en de achtergrondmuziek leiden de mannen van Mevo”80 niet af.
Na een zeer spannende finale tegen de winnaars van de afgelopen twee jaar uit Hellevoetsluis kon de medaille met het trotse nummer 1 om de halzen van het lachende team gehangen worden.
Door het publiek mocht in de finale de beste speler worden gekozen, dat het een sportief gebeuren is mag blijken door het uitroepen van Klaasjan tot speler van het toernooi ondanks de minderheid onder de toeschouwers vanuit het Schouwse.
Een heerlijke dag met Thumbs Up voor de organisatie!! Ouderwetse gezelligheid en sportiviteit!!
Terug naar huis om weer energie op te doen, helaas is er tussen Dirksland en Haamstede geen Mac meer waargenomen…..

Het tweede verslag is van Fija:

De u16 had zich met 4 leden zich omgegeven voor het oliebollentoernooi in Dirksland.
Door tijds verandering van het toernooi op het laatste moment dreigde het voor ons niet meer door te kunnen gaan want 2 leden konden hierdoor niet meer mee spelen omdat ze aan school moesten werken. Gelukkig was Anton bereid om mee te doen. Hierdoor hadden we een hele leuke & sportieve middag gehad. De sfeer was dan ook goed we hebben veel kunnen, mogen spelen van de andere teams. We hebben ook een paar wedstrijden gewonnen, maar het plezier onder elkaar tijdens het toernooi was het belangrijkste voor ons. We hebben dan ook deze dag veel kunnen leren en lachen, oliebollen gegeten. We zien uit naar volgend jaar!!

 

Meetrainen?