7 januari recreanten: sparta – mevo 80

Het nieuwe jaar goed beginnen; dat wilden we graag met een oefenwedstrijd. Gelukkig kunnen we dan altijd sparta activeren! Dus was het 7 januari zover, maar helaas was de organiserende mevo recreant zelf ziek. En reken maar dat dit echt zo was, want hij was errug gemotiveerd en had er heel veel zin aan. Beterschap jankees! Na kort overleg is ruud meegegaan met het dreamteam. Dit bestond nu uit louis, michel, pieter, gustavo en ruud. Martin wilde ook wel weer eens van het eiland af en is meegegaan voor de gezelligheid, ook weer om te fluiten en te rijden. Thx dude!

Aan spartazijde ook een paar afzeggingen en daardoor aanvullingen door de heren. Helaas maar 2 echte recreanten, maar wel een leuk team voor een goede pot basketbal.

Mevo begon oldskool met een zone. Gezien onze ietwat vastgeroeste motoriek was dit primma. Sparta kwam er moeilijk door. Ook hun schoten vielen niet allemaal (ja meijk, die van jou wel :-)). Aan onze kant was het sterk wisselend. Hele goede acties (zie www.nba.com) afgewisseld met iets mindere (zie www.bloopers.com). Het maakte niets uit. De wedstrijd was gelijkwaardig met aardig wat scores.

Het wedstrijdsheet heb ik niet gezien, maar de stand was iets van 36-36 halverwege.

Na de pauze (?) wisten wij het netje beter te vinden. Goede insideacties gezien van gustavo en louis. Aardige passjes van mipi waren een lust voor het oog. Een paar keer hebben we een voorsprongetje gehad. Maar toen kwam het jeugdige enthousiasme aan mevokant, waardoor we voorstelde om een vijfde 10-tal minuten te spelen. Na 4x 10 minuten was de stand 52-56 in ons voordeel.

In het vijfde kwart was de wil er wel, maar de uitvoering gewoon iets minder. Ook het voorstel om nog even enthousiast man-to-man te gaan verdedigen ………….. was iets te enthousiast. Bij sparta vonden ze elkaar makkelijker. En helaas ook onder het bord. Waardoor de score aan hun kant iets harder ging dan aan mevokant. De eindstand is 76-65 geworden in het voordeel van de spartanen.

Lekker gespeeld; goede en leuke dingen gezien! (behalve geen mac ……..)

Voor herhaling vatbaar!

scores:

louis: 13 punten en o fouten

michel: 13 punten en 0 fouten

gustavo: 13 punten en 0 fouten

pieter: 13 punten en 0 fouten

ruud: 13 punten en 0 fouten

Meetrainen?