29 november: smokkelhoek H2-mevo 80 H1

De wedstrijd was gepland op zaterdag om 1730 uur. Dat was -different cook- dan we gewend waren. Gelukkig heeft iedereen zijn best gedaan en konden we met 7 man naar de wedstrijd. Afwezig waren niels (geblesseerd) en gustavo (U14 coachen op het veld naast ons). Ruud en bj waren niet geheel fit……………

Eerste punten waren al voor ons: wij waren namelijk ruim op tijd in de zaal en hebben een goede warming-up kunnen doen. Smokkelhoek kwam later en 1 voor 1 de zaal binnen. Snel spel van onze kant, leverde ook de eerste punten op het sheet op. Vrije worpen van ruud en acties van klaasjan en bj werden genoteerd. Smokkelhoek wist pas in de vijfde minuut te scoren. Klaasjan en baloe van afstand zorgde voor een score van 3-11!

Tweede kwart gingen we -vrolijk- verder. Ons spel was zeker niet foutloos: paar keer elkaar niet begrijpen en ook slechte passes leverde toch teveel balverlies op. Onze verdediging was fanatiek en hield de thuisploeg weg van de basket. Van afstand vielen ze niet bij smokkelhoek. Bij ons zeker wel: baloe vanachter de driepuntslijn en klaasjan van alle posities: simpel vrij, simpele scores. Het leverde een ruststand op van 10-29.

In da pocket, zou men kunnen denken. Maar dat dachten we in onze thuiswedstrijd ook tegen smokkelhoek (toen toch gewonnen, maar zeker geen -appeltje-eitje-!). Smokkelhoek probeerde zeker het een en ander. Doubleteaming op onze guards, man-to-man, zone…………. maar wij raakten daar niet door van slag. Het spel golfde nu wel gelijkwaardiger op en neer; daar konden wij goed mee leven. 23-41 de stand aan het einde van het derde kwart.

Laatste kwart. Geen veranderingen. Onze guards (baloe en bj) brachten de bal op, of gaven de lange passes. Klaasjan bleef gevaarlijk van afstand en met zijn inside-acties. Ko maakte nog een paar goede steals en scores. Verder nog een goede opmerking en time-out van henk langs de kant, waardoor onze voorsprong niet meer in gevaar kwam. Een verdienste van het hele team! Een verdiende en terechte 34-51 overwinning. De twee punten in da pocket. Evenals het mevo 80 U14-team op het andere veld. Zodoende namen we dus mooi 4 punten mee uit kapelle: Nice!

Scheidsrechters hebben (positief) anoniem gefloten. Er stonden ook twee ploegen op het veld die wilden basketballen.

Voor ons even een weekje rust. Dan nog drie wedstrijden waarin 6 punten te winnen zijn. Laten we dit ook maar gewoon doen; met zijn allen fanatiek en enthousiast! Te beginnen op vrijdag 12 december in westerschouwen tegen volharding H1om 2030 uur. Dus kom gezellig allemaal kijken op deze avond: actie gegarandeerd!!