21 november: mevo 80 H – souburg H1

Nice: een paar vrijdagen achter elkaar basketballen. Afgelopen vrijdag de koplopert op bezoek: souburg H1. De eerste wedstrijd van dit seizoen was een (nipte?) nederlaag tegen deze ploeg. We waren er klaar voor; gas op die lollie!

We starten volle bak met ko, klaasjan, baloe, bj en ruud. En 4 man op de bank. Fel zaten we op de bal, wat gelijk een hoog tempo opleverde. Scores van ko en vrije worpen van ruud leverde een 3-0 voorsprong op. Yes, in da rim! Souburg leek verrast en had niet direct een antwoord klaar. Ondertussen liep ko op scherp met steals en fastbreaks. Vaak alleen te stoppen door fouten. Schotje van baloe leverde een 12-10 voorsprong op. Dan met het oog op de klok, een fijn spelletje aan onze kant in de laatste seconden en een hele fijn buzzerbeater, van achter de driepuntslijn, van klaasjan! Eerste kwart eindigde in 15-11………………..ja, ja, ja!

Tweede kwart kwam souburg terug. Ze benutten duidelijk de grootte van het veld, waardoor de bal rond ging en wij moeilijk steals konden maken. Ze lieten ook een degelijke pickandroll zien, waardoor er flink gescoord werd. Na 6 minuten in dit kwart stond het 17-22. Dat zal de reden zijn dat souburg de koploper is. We zijn gaan rusten met 19-31.

Nu stonden we vorige week ook achter met 14 punten en zijn toch nog teruggekomen. Dat wilden we nu ook weer. Dus na een felle, maar duidelijke uitleg door gustavo gingen we ervoor in het derde kwart. Het tempo bleef weer hoog aan beide kanten en er werd veel gescoord (helaas ook aan beide kanten). Dit kwart was 16 punten voor mevo en ………. 30 voor souburg. Dan loop je dus niet in (= logisch………..volgens dhr J. Cruyff).

Het vierde kwart was een formaliteit. Dit beseften ook alle aanwezigen. Onze guards werden flink onder druk gezet, waardoor we er niet meer aan de pas kwamen. Nog flink gewisseld aan mevo-kant. Klaasjan liet zich nog gelden met een paar goede inside-acties. Eindstand is 43-89 geworden.

De scheidsrechters hadden alles onder controle. Een paar lastige momentjes gehad, maar deze gewoon met zijn tweeen opgelost. Thumbs up mannen!

Jammer dat we toch nog zo dik hebben verloren; zeker na z on eerste kwart. Gezien de hele wedstrijd wel terecht. Nog aardig wat te doen voor ons. Daar gaan we ook zeker wat aan doen! Voor de stand in de competitie hebben we de nummer 1 en 2 nu gehad. Dus aan de bak en punten pakken in de volgende wedstrijden te beginnen (op de altijd lastige) zaterdag 29 november tegen smokkelhoek 2.

henk: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westerschouwen. Het dreamteam aan de tafel bestond uit fya en niels (met een klein beetje hulp van martin) Thx!!!

ps: De penningmeester van mevo 80 heeft nog een aantal foto s toegestuurd gekregen:

Het betreft een heel fanatiek kijkende jongeman in een oranje jassie, in een donkere alfa romeo die  heel veel actiefoto s opleverde. Bij de trajectcontrole op de zeelandbrug is een gemiddelde snelheid gemeten van 200 km/uur.

Omdat de inzet beloont moet worden en het bijna sinterklaas is, zal de vereniging dit gewoon vergoeden………………….  🙂