vrijdag 22 november: mevo 80 h2 – mevo 80 h1

Het is wel eens eerder voor gekomen, twee herenteams van mevo tegen elkaar. Maar dat is wel alweer jaren terug……………. Nu betekende het in ieder geval de koploper tegen de nummer laatst.

Bij heren 2 waren Gustavo, Michel. Niels en Leendert afwezig. Gelukkig wilde Arthur meedoen. Bij heren 1 was Ruud weer fit. BJ speelde niet mee, maar is gelukkig wel duidelijk op de goede weg.

Heren 2 kwam goed uit de startblokken. Ze lieten een onverwachte zoneverdediging zien, waar zeker Patrik duidelijk aanwezig was. Verrast waren we zeker, maar de eerste score viel wel aan onze kant door Baloe. Het spel golfde op en neer. De passes van heren 2 waren nog scherp en daardoor weinig steals aan onze kant. Dennis scoorde er rustig op los dit kwart voor heren 2. Zowel door schoten als acties. Dit kwart 6 punten voor hem. Stand dit kwart 11-17 voor heren 1.

Tweede kwart liep duidelijk beter bij ons. Goede steals door halfcourtpressing en goede fast-breaks gelopen. Scores door Michiel, Klaasjan, Ko en Michel. Echt op tempo werd er gescoord. Heren 2 kon niet meer rustig het spelletje op zetten. Dit zorgde voor weinig scores. Stand nu 13-41 en pauze.

Heren 1 wilde het wel doen voor 5 minuten. Heren 2 ging voor de 10 minuten pauze. Ook nu begonnen ze weer scherp aan het vervolg van de wedstrijd. Jurgen twee keer niet te stoppen en 4 punten. Aan onze kant bleef Michiel maar scoren. Moet ook vermelden dat Baloe, Michel en Jankees de ballen ook maar bleven passen op hem. Dit kwart hadden we nog meer kunnen scoren als we wat geconcentreerder hadden geweest. Aan het eind van dit kwart was de stand 21-57.

Laaste kwart waren we niet meer te houden. Het kaarsje was echt wel uit bij heren 2. Komt ook omdat wij toch (gelukkig) de hele wedstrijd het tempo hoog hebben geprobeerd te houden. Wat jammer was in dit kwart was de 3-seconde-regel. Vaak stonden we onder het bord in scoringspositie en dan toch elkaar de score gunnen en pass en pass en 3 seconden: bal voor heren 2. Niet 1x, maar wel 8x. Leermomentje! In dit kwart weer gewoon scores van heel heren 1. Eindstand is 21-89 geworden.

Verdiende en terechte overwinning voor heren 1. Leermomentjes met de 3-seconde-regel en altijd geconcentreerd blijven, zodat ook de makkelijke scores erin gaan. Op 10 januari speelt heren 2 de moeilijke uitwedstrijd tegen heren 1, hopelijk met een compleet team. Ga door met het positieve spel uit het eerste kwart. Daar stond de verdediging rond Patrik ook goed. Oefen met de snelle guards Jurgen en Richard ook om onder druk jullie spelletjes te spelen.

De scheidsrechters hadden een makkelijke avond. Af en toe een paar onoverzichtelijk momenten door rommelige spelsituaties. Scherp gefloten (en terecht!) bij de 3-seconde-regel en de fullcourtpress bij een voorsprong van meer dan 30 punten. Zien ook niet alle scheidsrechters! Thumbs up!

SONY DSC

De wedstrijd is gespeeld in HET sportcomplex Westerschouwen. Beide herenteams lopen er ook dit seizoen weer netjes bij. Dankzij onze sponsor AGIN!