vrijdag 1 november: mevo 80 h1 – smokkelhoek h3

De thuiswedstrijd tegen de koploper. Doordat wij een aantal weken niet hebben gespeeld, stonden we ondertussen derde met 3 gespeeld 4 punten. Nu moesten we tegen de koploper met 3 gespeeld 6 punten. Winst zou ons goed uitkomen!

Vooraf waren er een aantal probleempjes. Ruud had deze week weer wat loopprobleempjes en michel was een weekje op vakantie (beetje vliegeren in het zonnetje…. :-)). Ko kon in ieder geval gelijk door na de u16 en Michel Kostense wilde graag meedoen.

De mannen uit Kapelle kwamen goed uit de startblokken en scoorden beheerst en makkelijk. Onze verdediging pakte het pas op bij de 3-puntslijn; wat te laat was tegen deze ploeg. Aanvallend gaven we de bal te makkelijk weg, doordat we ongeconcentreerd waren. Gelukkig gooiden Michiel en Ko ze er nog een beetje in. Voor Ruud was de partij voorbij; 4 minuten gespeeld en zijn blessure kwam weer opzetten. De stand aan het einde van het eerste kwart was 16-22 voor de bezoekende partij.

Het tweede kwart pakten we de verdediging beter op; dit leverde ook een paar mooie steals op! Niet altijd gevolgd door het gewenste resultaat (gemiste lay-ups en slechte passes), maar toch liepen we langzaam in. Inside-acties bleven van iedereen gaan. Zeker Michiel scoorde veel. Ko kwam er vaak uit en ook zijn schot viel lekker. Dat laatste kon Michiel niet zeggen; slecht percentage vrije worpen (ik durf het gewoon niet te zeggen, maar ik weet wel wat Michiel en dinsdag en woensdag gaat oefenen……..). Via de standen 27-26 en 31-32 werd de ruststand bereikt van 31-35. Hebben we het toch laten liggen. Mede door simpele missers, maar zeker ook door de verspeelde energie naar de scheidsrechters. Ik wil het er niet eens over hebben of de scheidsrechters goed of slecht floten. Maar wil wel zeggen dat het veel beter is om je energie in het spel te stoppen en gewoon zelf in je flow te blijven!

Derde kwart was voor ons! Wij hadden ook nog een beetje powerr voor de verdediging. Zeker Ko liet goed verdedigend voetenwerk zien tegen de guard van Smokkelhoek! Thumb up!  Smokkelhoek kwam er steeds slechter door. Door steals van Michel en Ko scoorden we lekker. Ook de nba-passes van Baloe (meestal op Michiel) waren om van te kwijlen. De score ging van 35-40 naar 44-41 in 5 minuten speeltijd. Smokkelhoek speelde ook nog een zoneverdediging, maar dat maakt ons niet uit. Klaasjan en Ko schoten ze er gewoon van afstand in. Aan het einde van het derde kwart was de stand 45-43 in ons voordeel.

Laatste kwart bleef spannend (eventjes). Dan na 4 minuten en een stand van 50-49………….Steals, passes, scores van Michiel, Ko, BJ en Michel en in 3 minuten tijd een stand van 62-51. NICE! Klaasjan zat ondertussen op de bank; pakte nog even zijn vijfde fout in de vorm van een technische fout. Ook nu weer; maakt niet uit of de scheidsrechter gelijk had of niet. Einde wedstrijd, 2 vrije worpen en balbezit waren het resultaat….en dat is niet lauw nie! Leer ervan; en doe het NOOIT meer! BJ ondertussen ook 5 fouten bij elkaar gespeeld….Nog 3 minuten te spelen en 11 punten voorsprong. Wat doen we? Aanvallen, 3 passes en een overgemotiveerde 3-punter proberen te schieten. Volgende aanval….nog een keer een zelfde 3-punter-poging. Dat zijn momenten, waarin er een beetje meer met het koppie gespeeld moet worden! Gelukkig was de accu bij Smokkelhoek op en konden ze niet meer terugkomen. De eindstand is dan ook 64-57 in ons voordeel geworden!

Spannende wedstrijd, met dan toch een overwinning voor ons. Niet overtuigend, maar wel een terechte score door inzet en er met zijn allen voor blijven gaan! Neem de leermomentjes mee, concentratie en geen onnodig balverlies…………………….

Volgende week weer thuis in het fantastische sportcomplex Westerschouwen tegen de mannen van Volharding 3. Ook deze wedstrijd begint weer met 0-0!

Ruud: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het sportcomplex westerschouwen, waar het veld GROOT is ………zegt men………