vrijdag 8 maart: mevo80 h1 – volharding h3

Zo afwisselend kunnen de wedstrijden worden ingedeeld. Twee weken terug hebben we ook al tegen de mannen uit Goes gespeeld. Nu dus alweer de thuiswedstrijd. Vorige wedstrijd hebben we gewonnen; maar ook deze keer begint de wedstrijd weer met 0 – 0.

Gydo was afwezig, maar de rest van het dreamteam was aanwezig. Negen man in totaal. Michiel en Marijn zouden ieder maar een halve wedstrijd spelen, vanwege afwezigheid in de afgelopen weken. Zo zijn de regels en daar konden we nu gelijk aan voldoen met genoeg mensen die aanwezig waren. Aan de kant van Volharding telden we maar 5 man. Dat zou wel eens in ons voordeel kunnen gaan uitpakken.

Sprongbal voor de start van de wedstrijd, tikkie van Michiel naar Ruud, snel door naar BJ en score van BJ. Vervolgens scores van Michiel (aan de lopende band), BJ en Ruud. Volharding kwam er niet aan te pas. Als de schoten dan ook nog eens niet vallen……. is de stand aan het eind van het eerste kwart 10 – 1. Het publiek was trouwens ook aardig verbaal aanwezig: dikke primma!

Tweede kwart probeerde we bewust druk te zetten op hun aanval. Dit lukte zeker niet altijd, maar leverde toch een paar keer balbezit op voor ons. Michiel wist hier prima mee om te gaan; hij kreeg ze op maat of pakte gewoon zelf de bal en liep zijn fastbreak. Volharding speelde trouwens een zone-verdediging waar BJ een paar keer echt uitgespeelde schoten liet zien. Dennis scoorde ook nog van afstand. We gingen de rust in met 32 – 7.

Na de pauze mocht Marijn zijn kunsten laten zien en Michiel de bank warmhouden (wat hij met tegenzin deed). De scherpte ging een beetje weg aan onze kant. We waren ook vaak te optimistisch: schoten uit veel te moeilijke situaties. Zeker met ons team tegen een zone-verdediging moeten we het geduld opbrengen om te passen en te wachten op die echte kans. Zowel voor de actie als voor het schot. Scores dit kwart van Marijn en Baloe. Baloe met zijn beweeglijkheid en zijn jump-aways……………..

Het laatste kwart was er wel te zien dat wij met 9 man waren en Volharding maar met 5. Kwa punten konden we dit voordeel toch niet maximaal omzetten. Schoten die niet vielen, wel rebounds pakken maar niet scoren! Nog twee uitgespeelden kansen gezien van sjonnie met scores. BJ en Baloe nog gescoord uit afstandsschoten. Patrick nog gewisseld, na een ongelukkige valpartij. Morgen zal blijken of het meevalt. We hebben gewonnen met 57 – 21.

Denk dat we verdiend hebben gewonnen. We hebben flink doorgewisseld, waardoor iedereen lekker aan zijn minuten is gekomen. Met vlagen goede dingen laten zien. Aankomende training nog een keer de spelletjes oefenen tegen een zoneverdediging, verdedingspress en fast-break. Dan kunnen we het weer laten zien tegen Voorwaarts. Spannend is het normaal gesproken altijd tegen de ploeg uit Axel.

Henk: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het publiekrijke, fantastische sportcomplex westerschouwen, waar dj Arthur voor de nodige basketbal-achtergrond-muziek zorgde………….voor herhaling vatbaar!