vrijdag 22 feb: volharding h3 – mevo 80 h1

Een basketbalwedstrijd zo net voor de vakantie is nooit echt handig. Ook dit keer niet voor ons………………afzeggingen van michiel, marijn en richard. Tel daar nog de pijntjes van gydo en baloe bij op…………..En je komt al snel met de vraag: heb je genoeg spelers? Gelukkig was bj na zijn blessure en een aantal weken training weer bereid mee te doen. Ook michel was bereid om mee te doen, waarvoor dank. Het dreamteam bestond hierdoor uit 9 mensen.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor ons: Inside actie van ruud, score gydo en drietje van baloe. Dat was ook even lekker. Daarna ging de rest van dit kwart behoorlijk gelijk op. Voor ons scoorde michel nog 2x, wat dan een stand opleverde van 6 – 11.

Het tweede kwart werden we iets statischer en speelde ons spelletje zich te ver van de basket af. Door een time-out voor de tactiek en de wissels voor de energie, bleven we scoren. Ruud met een aantal simpele acties en layups (waarbij gezegd moet worden dat er ook een veel te groot aantal misgingen!). Ook een score gezien met bonus; was alleen -jammer joh!-, dat de vrije worp er dan niet in gaat. Michel met goede steals en fastbreaks. Verdedigend stonden we schijnbaar goed; de mannen van volhardingen kwamen er niet uitgespeeld door. Hun schoten vielen, gelukkig voor ons, ook niet altijd goed. Het leverde een ruststand op van 12 -25 in het voordeel van ons.

Na overleg,een pauze van 5 minuten en verder met het derde kwart. Hierin kwam bj los; 4 punten. Baloe nog een aantal scores uit inside-acties. Regelmatig speelde john of michel namelijk guard. Hierdoor kon baloe zijn energie kwijt op de forward-positie, wat gewoon goed was om te zien! Maar het schieten verleert hij niet hoor; getuige zijn 2 driepunters deze wedstrijd. In dit kwart kon ruud nu wel zijn bonus vrije worp scoren…….. Stand 16 – 40 voorsprong voor mevo.

Laatste kwart. Ondanks dat we met negen man waren en we veel gewisseld hadden, verdween de scherpte en energie wat in de loop van het laatste kwart. BJ is uit voorzorg ook maar op de bank gaan zitten. Of dit geheel vrijwillig was laten we maar in het midden. Ook daar was hij in ieder geval moeilijk te houden…………………… het was gewoon goed zo na een blessure! Michel scoorde nog een aantal punten, vaak uit zelf gecreeerde situaties. Goede steals en inside-acties.  Baloe maakte zijn tweede drietje deze wedstrijd. De eindstand is 26 – 55 voor ons geworden. Twee punten en het roze wedstrijdformulier mee naar huis. Dikke primma.

Denk dat we de terechte winnaars zijn. We hebben een handje vol goede acties laten zien. We hebben ook gezien dat het niet altijd makkelijk is om meerdere guards in ons team te hebben. Een nieuwe vorm van give-and-go is ook ontstaan…………………give and gone……………. Aanvallend konden we dit keer wel wat laten zien. Als we daar op verder bouwen tijdens de trainingen icm met -honger-naar-de-bal-, dan komt dat best goed voor de rest van de competitie.

De scheidsrechters hadden een makkelijke avond. Denk ook dat het komt doordat zowel mevo als volharding gewoon wilden basketballen en hun energie alleen daarin wilde stoppen!

scores:

gydo: 6 punten en 0 fouten

henk: 0 punten en 0 fouten

dennis: 2 punten en 1 fout

michel: 14 punten en 3 fouten

bj: 6 punten en 0 fouten

ruud: 15 punten en 0 fouten (op het formulier)

patrick: 0 punten en 0 fouten

john: 0 punten en 1 fout

baloe: 12 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het sportpunt in goes, waar mevo deze avond 4 punten meegenomen heeft naar schouwen duiveland……………..