vrijdag 21 dec: volharding h3 – mevo 80 h1

De laatste wedstrijd van dit jaar. De aanloop naar de wedstrijd ging niet helemaal probleemloos. John was nog niet maximaal fit en bj nog steeds verre van dat 🙁 Gydo op vakantie en richard waarschijnlijk nog werken op deze avond. Verder marijn nog een tikkie op zijn knie gehad tijdens de training…………… en je komt tot de conclusie dat het niet verkeerd is om michel pikard weer van stal te halen……..

Wij waren met 5 man toen de wedstrijd begon. Michiel en marijn (knie ging wel weer….) zouden er ook zijn om 2030. Zo was het gelukkig ook. Hadden we 7 man en konden we in ieder geval wisselen. Bij volharding geen problemen met het aantal spelers: 11 stuks.

Eerste 5 minuten was het even aftasten. We konden er goed uitkomen en een paar fastbreaks lopen. Punten van ruud en michel. Verdedigend stonden we in ieder geval scherp. Op deze manier liepen we uit naar 10 – 0. Ondertussen was michiel omgekleed en gelijk het veld ingekomen. Nog een aardig schot van patrick. Onder het bord pakten we zowel verdedigend als aanvallend aardige rebounds. Michiel had duidelijk zijn warming-up zonder bord gedaan, want het gevoel en scores waren er nog niet. Gelukkig heeft hij hiervoor geen half uur nodig en kwam hij aardig op dreef. Door passes van baloe en onderscheppingen van michel en michiel zelf kwam hij toch nog tot de acceptabele score van 9 punten in 5 minuten…………………..stand: 5 – 23 voorsprong. Wel nog een drietje gezien van volharding.

Tweede kwart konden we mooi doorgaan. Kwa tactiek veranderde we niets. We konden de opbouw van volharding mooi onderbreken en er gelijk (met fastbreak) eruit komen. Dit verliep met mooie passes van baloe naar michiel en michel en vervolgens vele scores door beide heren. Dit moet met de naam te maken hebben (1 letter verschil). Ook nog 2 scores van baloe uit goed vrij gespeelde acties. Ruststand: 12-43.

Na de pauze gingen we verder op dezelfde manier. Iets anders konden we ook niet spelen. Eigenlijk liepen onze trailers achter de feiten aan, omdat de bal er dan al in lag. Ondertussen was marijn ook een beetje warm en kon zijn powerrr ook laten zien en onder het bord en in de fastbreak. Volharding probeerde het zeker wel. Verdedigend probeerde ze er dichter en fanatieker erop te zitten, maar door de onze goede acties konden we ze uitspelen. Aanvallend was er zeker volop beweging bij de thuisspelende ploeg, maar onze verdediging stond goed. Stand aan het einde van het derde kwart: 20-63 voorsprong.

Ook in het laatste kwart bleven we gewoon wisselen met zijn zevenen, waardoor iedereen speeltijd kreeg en de fastbreak gelopen kon blijven worden. Volharding nog 2 drietjes gescoord dit kwart. Dit was hun manier om te scoren. Wij hadden gewoon voordeel van onze lengte en pakten veel rebounds. Eindstand is 31-81 geworden.

Nog wat over de scheidsrechters? Ik denk het niet: het was een probleemloze wedstrijd. Beide teams wilden gewoon basketballen. Dat wat gefloten moest worden is ook gefloten.

Twee punten in de pocket en een hele soepele wedstrijd van onze kant. Ik denk dat we met zijn allen hebben genoten van michiel zijn balonderscheppingen en fastbreaks, michel zijn onnavolgbare acties met de bal, baloe zijn passes op de cm nauwkeurig, patrick zijn steeds beter wordende spel met scores, henk zijn speelminuten en marijn zijn powerrr.

Na de wedstrijd mocht ik nog een vvv-bon ontvangen(om iets leuks te scoren voor mijn aankomende vakantie), waar ik nu nog van ontdaan ben! 🙂 Dank mannen; gaat helemaal goed komen!

Dat is ook de reden dat ik er 11 januari niet bij ben bij onze volgende (inhaal)wedstrijd: thuis tegen voorwaarts. Ik wens jullie wel veel succes! Ook deze wedstrijd winnen! Hierdoor zouden we dan op 10 punten komen!

michiel: 31 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het strakke sportpunt zeeland, waar je nog steeds makkelijk verdwaalt bij het zoeken naar de kleedkamer………… 🙂

ps: nog een woord van dank richting onze fanclub uit Barendrecht! 😉