Basketballclub Mevo ’80 ‘contracteerd’65e lid

Het gaat goed met basketballvereniging Mevo ’80!

In december mocht de vereniging haar 65e lid inschrijven in haar ledenadministratie, een heuglijk feit gezien de mindere periode van een tijd geleden waarbij het er zelfs naar uitzag dat de vereniging opgeheven moest worden.

Mevo ’80 heeft vorig seizoen een start gemaakt met een jeugdplan en het gaat de goede kant op. Aan het begin van dit seizoen kon ingeschreven worden met twee U12 teams die competitie gingen spelen. Daarnaast is er een derde U12 team waar beginnende basketballertjes onder goede begeleiding bekend kunnen worden met het basketball. Zodra de fundamentals van het basketbal eenmaal bekend zijn kunnen zij doorstromen naar een van de spelende teams. Een logische stap in het jeugdplan. Helaas heeft Mevo ’80 op dit moment te maken met een zogenaamd leeftijdsgat. Om een goed jeugdplan te laten slagen heb je voor elke leeftijd minimaal 1 team nodig van 7 spelers. Op dit moment zijn er 3 spelers die niet meer met de U12 mogen meedoen in verband met hun leeftijd. Mevo ’80 kan op dit moment nog geen U14 team opzetten omdat er niet voldoende spelers zijn in die leeftijdsklasse. Daarom zijn wij ook nog steeds op zoek naar jongens en meisjes in de leeftijd van 12-16 jaar die willen gaan basketballen. Kom eens langs op dinsdagavond in sportcentrum Westenschouwen in Burgh-Haamstede en train maar eens mee om te kijken of je het leuk vindt.

Zoals gezegd heeft Mevo ’80 nu 3 teams U12 met ongeveer 25 kinderen. Daarnaast een inmiddels flink gegroeide groep U18 die overigens tweede in de competitie staan. En een herenteam die serieus aan het nadenken zijn om een tweede herenteam op te zetten. Een groeiende vereniging met een hechte band tussen spelers, trainers,coaches en ouders.

Afgelopen maand kregen wij het inschrijfformulier binnen van Olaf Hughes uit Zierikzee (zie foto). We konden Olaf verwelkomen als het 65e lid van Mevo ’80. En dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Olaf traint mee met de U12 -3, de kweekvijver van nieuwe spelers.

(door: Gerard van der Steen)

Meetrainen?