vrijdag 14 december: mevo 80 h1 – smokkelhoek h3

Na onze winstpartij van vorige week waren we er helemaal klaar voor om een goede pot tegen de mannen van smokkelhoek te laten zien. De uitwedstrijd hebben we gespeeld met een gelegenheidsteam en verloren: 64-42 of zoiets dergelijks. Dat moest duidelijk beter dit keer tegen de koploper!

Bart en patrick zaten al te tafelen bij de u18 in het wedstrijdtenue; dus na dat laatste fluitsignaal gelijk een normale warmingup gelopen met een lekker muziekie erbij door dj tuur;-). Michel geactiveerd om mee te doen om dat bj en gydo er niet waren en henk en john vraagtekens waren. Henk het toch voor elkaar heeft gekregen om op tijd aanwezig te zijn (klasse!), waardoor het dreamteam uit 8 spelers bestond.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van de grensrechter bijna twee weken terug. Dit maakt vast en zeker indruk in een stadion met 50000 mensen. Maar ook nu in de zaal van westerschouwen was het muisstil, wat goed aangekomen is!

Het eerste kwart. Beide ploegen gingen goed van start. Aanvallend goed uitgespeelde kansen met 1 verschilletje. Smokkelhoek scoorde en bij ons gingen de ballen netjes over de ring…….eruit. Denk dat we zo wel 12 punten hebben laten liggen bij makkelijke rebounds-acties. Heeft met concentratie te maken, michiel, ruud en marijn! Hierdoor scoorden wij pas na 5 minuten en stond het toen al 2-10.  Langzaam ging het iets beter en scoorde vooral michiel als een malle: 12 punten dit kwart! Ook nog een schot van patrick door het netje. Smokkelhoek miste een paar vrije worpen en leed een paar keer balverlies, waardoor de stand na 10 minuten 16-19 was.

Dit bood in ieder geval hoop voor het tweede kwart. Een aantal goede fastbreaks gelopen en onnavolgbare acties gezien van michel. Hij heeft of lijm aan zijn hand of de bal aan een touwtje. In ieder geval was hij alleen door een fout te stoppen. Wel lekker 3 van de 4 vrije worpen erin gegooid. Helaas ging de smokkelhoekmachine ook maar door. In plaats van flink uit te boksen en dan de bal te pakken, waren we te tam in de verdedigende rebound. Hierdoor pakte de mannen uit kapelle veel rebounds, vervolgens vlogen wij er dan pas in om zodoende dus weer twee vrije worpen tegen te krijgen. We hebben nog even 27-26 voorgestaan, maar de ruststand was dan toch 27-33.

Rust. Nog even wijze raad gekregen van john en gustavo, waardoor we vol goede moed klaargestoomd werden voor de tweede helft. Richard was niet meer helemaal fris en fruitig, waardoor hij niet meer maximaal mee kon doen. Jammer, jammer. Het is altijd prettig om iemand met zoveel energie en snelheid erbij te hebben.

Het derde kwart. Dit was op zich jammer. We stonden goed, verdedigde helemaal niet verkeerd, maar dan toch score van smokkelhoek over de blocks heen. Schoten vielen gewoon goed aan hun kant. Dan moet je ook gelijk zeggen dat het vast en zeker met hun klasse te maken heeft. Maar het blijft hoe dan ook jammer dat er dan niet het een en ander mis gaat aan hun kant, waardoor wij eens een voorsprong zouden kunnen nemen. Nogmaals we stonden echt niet verkeerd te verdedigen! Michel liet zijn klasse gelukkig toch nog een paar keer zien, waardoor de stand aan het einde van dit derde kwart 39-50 was.

In het laatste kwart moest het gebeuren voor ons. We konden doorhobbelen zoals we nu deden, maar dan zouden we niet gaan winnen. Dus half-court-press en baloe zoeken voor schoten (en het liefst drietjes!). Om te zeggen dat smokkelhoek totaal ondersteboven was van onze strategie is weer een ander verhaal, maar makkelijk ging het niet meer bij hun. Feller van onze kant op de man zitten, zodat deze de bal gewoon niet kreeg. Hun spelverdeler moest het spel ook regelmatig vanaf de middenlijn verdelen. Een paar keer zaten we er goed tussen, waardoor marijn, michiel en michel scoorden in dit kwart. Ondertussen kwamen wij in foutenlast, waardoor er na iedere gemaakte fout, twee vrije worpen voor smokkelhoek volgden. Gelukkig voor ons hadden ze geen 100 procent score bij de vrije worpen, waardoor wij langzaam inliepen naar 48-57. Nog een time-out van ons. Het moest nog feller en anders. Full-court-press en drietjes van baloe. Al snel zonder michiel; die zijn vijfde fout kreeg. Full-court-press: ja. Drietje van baloe: ja. Maar de tijd was op. 57-63 voor de mannen van smokkelhoek.

Gezien het wedstrijdbeeld smokkelhoek wel de terechte winnaars. Hebben wij kansen gehad; zeker! Met een beetje meer geluk en concentratie !!?? Of wij nog een keer tegen smokkelhoek 3 mogen spelen weten we niet. Indien ze kampioen worden, promoveren ze. Indien ze tweede worden dan zien we ze na de feestdagen weer 2x. Dan beginnen we weer gewoon bij 0-0 en gaan we er weer voor!

Nog wat over de scheidsrechters? …………………. We zullen het hierbij laten. Voorgaande teksten hebben reactie uitgelokt, die zeker niet de bedoeling was! Excuses hiervoor langs deze weg. We hebben deze teksten dan ook weggehaald, zodat iedereen, hopelijk, tevreden is met dit verslag.  Gelukkig steken wij onze energie tijdens de wedstrijden in ieder geval in het spel evenals de scheidsrechters!