(U18) Een mooie wedstrijd met overwicht voor Mevo’80!

Vrijdag 5 oktober traden de Mevo movers van Schouwen aan tegen de Smokkerlaars van Kapelle. Nog vol van de overwinning van vorige week werd de warming-up wat verwaarloosd. Dit was te merken in het begin van de wedstrijd.

De eerste punten waren voor de Smokkelaars. Forward Klaas-Jan begon op het bankje waardoor de aanvalskracht ook niet optimaal was. De eerste vijf minuten moesten de movers hun evenwicht vinden. Zij namen wel een voorsprong met punten maar lieten de bal teveel aan de Smokkelaars. Rebounds werden niet benut. Guard Ko opende de score reeks voor de Movers met een drietal shots en Anton vulde die vrolijk aan met met een tweetal shots als center ( zijn stekkie) en een punt uit vrije worp. Klaas-jan kwam na de eerste vijf minuten in de wedstrijd en wist het tempo te verhogen en het vertrouwen in de aanval te herstellen met drie shots. De Smokkelaars werden hierdoor aangespoord en konden op het einde ook nog punten scoren. 18 tegen 11 voor de Mevo-movers. Ondertussen zei de blauwe coach niets. Arthur als assistent coach moest de wedstrijd sturen.

De eerste helft van het tweede kwart was voor Jurgen. Uit verschillende supergestroomlijnde acties wist hij een drietal shots prachtig af te maken. Met recht kan gezegd worden; dit was het kwart van Jurgen. Ko opende de score door de bal op een vreemde manier achterover te lepelen nadat hij onder de basket was doorgelopen. Klaas-Jan trok de score naar zich toe door vier shots op rij te plaatsen. De Smokkelaars waren onder de indruk van Jurgen en kwamen in de eerste vijf minuten niet aan scoren toe maar in de laatste vijf minuten wisten ze toch tien punten op het scorebord te zetten. Ko plaatste nog een mooie lay-up door achter zijn tegenstander door in een gat in de verdediging door te lopen. En Anton verzilverde zijn zweet door twee keer uit een vrije worp te scoren.

Bram, Myron en Justin als nieuwelingen blijken een goede aanvulling te zijn. Bram staat zijn mannetje en is misschien een toekomstige center. Myron tijgert op de bal en aast op een shot. Helaas wilde de bal er deze keer niet in. Op het bord, op de rand, stuitert terug. Hij wilde niet. Het tweede kwart eindigde met 40 tegen 22. De voorsprong nam van 7 tot 18 toe.

Het derde kwart is volgens Henk van Donk een moeilijk verhaal. Een inzinker. De tegenpartij had een goede rust genoten en ging er voluit in. Zij scoren na het missen van de vrije worpen 8 punten tegen 6 punten van Mevo gescoord door Ko 2 maal en Anton één maal. Anton krijgt er dan zin in en scoort nog twee maal. De Smokkelaars blijven komen en alleen een hatrick van Mevo kan de set in thuisvoordeel beindigen. Hierin scoren Bram en Justin. De stand is 56 – 36 en de voorsprong is gegroeid naar 20.

De vierde set kent weer een enerverend verloop. Na een openingsshot van Klaas-jan duurt het tot de 4 minuut dat Mevo weer scoort. In deze tijd zet Smokkelhoek 6 punten op het bord. Ko breekt de impasse met twee shots waarna Klaas-jan en Jurgen bijspringen. 8 punten erbij. De smokkelaars sprokkelen er nog een paar punten bij met vrije worpen waarna Anton en Klaas-Jan de score afmaken op 74-50. Voorsprong uitgelopen naar 24 punten. De punten per set waren 1e set 18-11 2e set 22-11 3e set 16-14 4e set 18-14. Een mooie wedstrijd met overwicht voor Mevo maar de voorsprong moest met veel inspanning behouden blijven.