9 maart: volharding h1 – mevo 80 h1

Afgelopen vrijdag 9 maart mochten we het laten zien tegen de koploper. Helaas niet met het hele complete team 🙁 . Arthur moest de u18 coachen en henk diezelfde wedstrijd fluiten. Goed voor de u18, maar slecht voor ons. Gelukkig kon richard weer een keer meedoen; zorgde niet alleen voor 7 man, maar ook voor een beetje (=heel veel snelheid en beweging).

Na de overwinning van vorige week gingen we er gelijk vanaf het begin voor. Volharding was met 9 man en wij dus met 7. Gelijk vanaf het fluitsignaal liet volharding zien wat hun doel was en wat de reden is dat ze bovenaan staan. Heel goed samenspel, snelheid en heel compleet als team zijnde. Wij kwamen er gewoon niet aan. Ook kwa rebounds kwamen we er niet aan: we werden er gewoon uitgebokst. Hun afstandsschoten vielen ook goed. Stand: 24 – 3. Dus 10 minuten spelen en welgeteld 3 hele punten voor ons………..

Tweede kwart kon alleen maar beter……zou je denken…….. Was ook iets beter. Goede schoten van baloe en acties van marijn leverde 8 hele punten op in het tweede kwart :-(.

In de pauze konden we er nog even over nadenken. We wilden gelukkig ook met zijn allen blijven basketballen en er voor blijven gaan. Ook moesten we ons meer laten gelden in de bucket. Niet achter je tegenstander aan lopen, maar er naast of mee. Doel was gewoon om de tweede helft meer te scoren dan de eerste helft. Volharding liet het dan ook zeker niet afweten, wij kwamen gewoon beter door in het derde kwart! Marijn was een paar keer alleen af te stoppen door fouten. Hij liet ook een beter vrije-worp-percentage zien dan een paar maanden terug: nu 50 procent. Aan het einde van het derde kwart was de stand in ieder geval 59 – 27 voor de thuisspelende ploeg.

Laatste kwart liep ruud snel tegen zijn vijfde fout aan, maar de scheidsrechters en tafel konden gelukkig niet zover tellen….. Twee minuten later moest ruud er dan toch uit met zes fouten. (ja het klopt: ik heb zelf ook moeite met tellen………..:-)). Het spel golfde op en neer. Hebben zeker goede blocks en acties aan onze kant gezien, maar ook lullig balverlies; vaak met het inzetten van spelletje vier. Eindstand: 83 – 42 voor volharding.

Niets op de hele wedstrijd aan te merken: Volharding de terechte winnaar en koploper. Gelukkig voor ons zien we ze volgend seizoen niet meer: dan spelen ze een klasse hoger omdat ze zullen promoveren. Wij hebben vorige week 43 punten gemaakt en daarmee win je dik. Vandaag scoor je er 41 en verlies je dik………. Acceptabele tweede helft gespeeld van onze kant. We zijn blijven spelen als team wat aankomende weken zeker resultaten gaat geven! We spelen nog een viertal wedstrijden waar we echt goede kansen zullen gaan hebben!

Voor de scheidsrechters verder ook geen bijzondere avond. Waren gewoon twee teams die wilden basketballen en af en toe wat fouten maakten. Zeker geen onsportieve wedstrijd.

julian: 4 punten en 3 fouten

De wedstrijd is gespeeld in goes, waar niet alle stoplichten oranje knipperen…………..(marijn)…….. 🙂