verslag van 7 januari: HET oliebollentoernooi

Na een aantal weken flink wat reclame te hebben gemaakt, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. Vier mevo-teams gingen richting dirksland voor HET oliebollentoernooi.
new kids mevo: ko, michiel, klaasjan en anton (bram helaas ziek)
oh oh mevo: bj, arthur en robin
kwik, kwek en kwak: gydo, ruud en marijn
the mevo oldstars: jankees, michel, louis en john

Bij aankomst was al duidelijk dat er veel mensen aanwezig waren, want we konden niet meer voor de deur parkeren. Ook in de kleedkamers en zaal genoeg mensen. Het toernooi was goed in elkaar gezet. Zeker ook voor ons; onze vier teams zaten in vier verschillende poules. Verder leesbare invulschema s gezien, gezellig achtergrond muziekie en OLIEBOLLEN! De ochtendbollen smaakte wel beter dan de middagbollen.

De actie op de velden was heel afwisselend. Sommigen waren vooraf al duidelijk op de hoogte van de -street-regels, anderen kwamen er na verloop van de wedstrijden achter. Een paar teams waren echt fanatiek, terwijl anderen genoten van de oliebollen, fijn in het veld stonden met de familie (poortvlietjes: klasse). Zelf heb ik genoten van het feit dat jim weer eens in het veld stond (hij zelf ook………hoop ik dan toch maar…….). Een team wilde nog echt imponeren met kleding en uitstraling (instituut van nimwegen (3x). Het zag er errugg stilo uit, maar of het het gewenste eindresultaat heeft gebracht……….

Na de poulefase waren er natuurlijk nummers 1 tm 4 in elke poule. Vervolgens speelde dan de nummer 1 tegen een nummer 4 uit een andere poule. Nummer 2 tegen een nummer 3. Hierdoor speelde dus echt elk team minstens 4 wedstrijden.

Resultaten mevoteamsna de poulefase:
new kids mevo: derde
oh oh mevo: derde
kwik, kwek en kwak: tweede
the oldstars mevo: tweede

Vervolgens de knock-out-wedstrijden (= 1/8 finales):
new kids mevo – mevo oldstars: oldstars door.
zalige mannetjes – oh oh mevo: zalige mannetjes door.
kwik, kwek en kwak – mega mindy chickies: kwik en kwek door kwak door na een spannende verlenging.

1/4 finales:
kwik, kwek en kwak – mevo oldstars: oldstars door. De oldstars ontwikkelde zich als echte -mevo-terminators-………….

1/2 finale:
iman en de 40 rovers(?) – mevo oldstars: oldstars door.
dunkfissa – de zalige mannetjes: dunkfissa door.

finale:
dunkfissa – mevo oldstars: dunkfissa winnaars.

Daaruit blijkt toch wel weer dat samenspel, tactiek en techniek de ideale combinatie is. De oldstars hier duidelijk van overliepen. Drives van michel gezien…………..passjes van john, inside-acties van jankees en louis……. Zelfs driepunters van louis…. Dat je dan de finale verliest van dunkfissa………….. Grote klasse om daar te komen met 2 uur basketbal per maand! Die gasten zijn volop in training en waren echt de terechte winnaars. Zeker ook omdat de oldstar-accu niet meer 100% vol was.

Geslaagd toernooi! Veel gespeeld en gegeten. Ik denk dat het ook leuk was (ook voor sparta) om zo een paar teams van andere verenigingen te hebben. Wij vonden het in ieder geval een dikke primma! Hopen dat het volgend jaar ook weer doorgaat en dat we weer mogen komen!

[nggallery id=6]

Meetrainen?