6 jan souburg h2 – mevo 80 heren

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Kijken of we de oliebollen er een beetje af kunnen lopen of dat er nog -dikke oudejaarspap- in de benen zat. De competitie voor de heren begint weer van 0 af aan; dus krijgen we alle ploegen nog uit en thuis.
De bank van souburg zat behoorlijk vol: 5 personen. Terwijl het bij ons al ophield bij 1……………

Eerste kwart wilden we souburg graag verrassen door een zone te spelen. De verrassing was er wel alleen het gewenste resultaat niet. De schoten van de thuisspelende ploeg vielen goed en wij waren gewoon te tam. We hebben ze ook te makkelijk laten schieten. Stand 18 – 6 voor de tegenstander. Baloe nog een drietje gescoord.

Tweede kwart zijn we over gegaan naar een man-to-man verdediging. Dit was kwa verrassingseffect weer primma met dit keer een score van 12 – 9. We stonden dus met de rust 30 – 15 achter. Goede acties gezien van marijn. De tegenstander kon hem alleen stoppen door fouten te maken. Iets wat ze dus ook deden. Alleen marijn zijn vrije worp percentage ligt niet echt op nba-nivo en dus konden we daar verder geen voordeel uithalen (3 van de 12). Jammer (2x).

Ik weet niet precies wat souburg in de rust heeft gezegd en gedronken; het resulteerde in ieder geval in een full-court-press in het derde kwart. Een aantal van ons waren daar toch van onder de indruk. Basics, basics, basics; blokkie zetten en simpel vrij komen. De bal snel innemen en dan op snelheid opbrengen………….Souburg kon dit ook nog lang volhouden mede ook doordat hun hele bank vol zat met spelers. Door het hectische van onze kant ging ons spel ook behoorlijk weg. Dat wat we lieten zien was meer onder het motto: blij dat we de driepuntslijn zagen en hopeloze acties ipv rondspelen en ons eigen spel spelen. Stand 53 – 32. Ruud vier fouten (alle goede voornemens voor het nieuwe jaar……………..helaas).

Laatste kwart kwamen baloe zijn passes goed aan bij miep-miep-marijn. Ook al miste hij zo nu en dan een lay-uppie er gingen er ook een aantal in (eerlijk gezegd ook de meerderheid……….ja ja de overgrote meerderheid). De accu leek ook wat op bij souburg. Misschien geloofde ze het ook wel. Eindstand 62 – 40 voor souburg. Terechte overwinning (helaas).

Voor ons?
Verdediging verbeteren op de training. Splitvision, tussen man en basket, zie de bal, honger naar de bal binnen het driepuntsgebied, niet opzij gaan voor de tegenstander etc etc, basics………….
Aanval; eigen spel spelen, layups scoren, vrije worpen niet alleen creeeren maar ook scoren, binnen de bucket scoren etc etc, basics…………….

De scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle. Waarbij er toch een paar acties waren………..waar voor gefloten had mogen worden. Ook twee keer stilleggen van het spel wegens deksel in de zaal omhoog terwijl we daar helemaal niet waren, problemen bij-aan de tafel. Is jammer als wij dan op snelheid 3 tegen 2 spelen of 5 tegen 4. Verder kan ik morgen beter oliebollen eten in dirksland met links; rechter schotarm toch een paar tikkies gehad………….

Zoals eerder vermeld; Souburg de terechte winnaars. We spelen nog een keer tegen ze thuis. Het veld is dan niet direct omgeven door muren…………. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.