16 dec: marathon h2 – mevo 80 h1

Een week na de nipt verloren partij tegen de heren uit Vlissingen nu al weer de -uitwedstrijd-. We wisten hoe de tegenstander zou spelen en hadden dit op de training ook voorbereid.
Om 1845 stonden we gereed om weg te gaan uit Zierikzee en kwamen tot de conclusie dat we maar met zes man waren. Om 1200-1300 uur afzeggen per mail is niet volgens de afspraken; we zien dus ook wat er kan gebeuren. Jammer (2x). Betekende ook dat de tactiek aangepast moest worden. Verder waren BJ en Marijn toch weer teruggekomen uit spanje…………..

Voor het begin telde we nog even het aantal spelers van de tegenstander: 12 stuks. Het dubbele van de vorige wedstrijd. Verder 4 mannen van 2 meter en 120 kg. Maar dat mag de pret niet drukken. Eerste kwart begonnen we goed. Beetje rondspelen en wachten op de ruimte die ook kwam. We scoorden gecontroleerd en namen een voorsprong in dit kwart. Vervolgens werden er fouten gemaakt op Marijn die 1 van zijn 6 vrije worpen maakte. Dit is een percentage waar je niet zo vrolijk van wordt! Stand 13 – 8.

Tweede kwart veranderde we de tactiek. Wilde toch wel heel graag onze geoefende spelletjes tegen zone laten zien. Dit lukte helaas niet, omdat we het niet voor elkaar kregen om met drie man aan 1 kant te gaan staan………………. Verder kwamen de -120 kg-mannen- van marathon een beetje los. Bal krijgen en gewoon rechtdoor naar de basket. Bij een schotpoging beetje breed maken, bal pakken en afmaken. Hoe is het met ons uitboksen en blokken? Niet gezien te tam! Als dan verder de scheidsrechters dit allemaal primma vinden……. Stand 24 – 13 voor marathon.

Na de rust probeerden we het opnieuw. Ook nu konden we het geduld niet opbrengen en zagen we onze eigen aanvalstactiek niet. Ruud liep nu alweer tegen zijn vierde fout aan. Een aantal van ons begonnen met een eigen spel. Veel te optimistische schotpogingen die meestal helemaal niets raakten. Dit is overigens niet voor het eerst. Ook het inside gaan terwijl er drie man voor-bij je staan is gewoon niet handig. Julian nog even 4 vrije worpen gemist van de 4. Dit resulteerde in ieder geval in een stand van 59 – 23 voor de thuisspelende ploeg.

Laatste kwart moest BJ zijn accu even opgeladen worden. Aangezien Baloe een weekendje weg was resulteerde dit wel in een guard-probleem. Maar dat gaf niets: problemen zijn daar om opgelost te worden: Ruud gelegenheidsguard. Dit ging op zich ook omdat Marathon gelijk in een zone ging staan. We probeerden een beetje tempo erin te brengen, zodat we de zone voor waren. Dit lukte met vlagen vrij aardig met de snelheid van de gelegenheidsguard (echt waar!). Verder werd de vrije man ook regelmatig gevonden. BJ kwam er nog even full-power bij als de man van de acties en schoten (dit kwart 6 punten!). In combinatie met 1 van de 6 gemaakte vrije worpen door Julian en Marijn leverde dit een eindstand op van 78 – 32. Ruud in de laatste minuut nog even zijn vijfde fout gekregen. Vorige week had de wedstrijd twee winnaars kunnen opleveren, deze keer waren de mannen van Marathon de duidelijke en terechte winnaars.

Zoveel kracht, power en gooi- en duwwerk in de bucket, daar kunnen wij met onze 80 kg mensen slecht tegenop. MAAR uitboksen en je laten gelden kunnen we ALLEMAAL! Verder, zeker in zulke wedstrijden, met zijn ALLEN meer op tactiek en techniek basketballen. Vrije worpen meekrijgen is mooi; heb je zelf goed gecreeerd! Maar als er dan maar 2 van de 17 vrije worpen erin gaan……….(Julian en Marijn!) Volgende week mogen we het laten zien in onze laatste wedstrijd dit jaar tegen Volharding 3. De vorige wedstrijd was ook een goede pot en resulteerde toen in een ruime overwinning voor ons!: 33 – 31.

Henk: 0 punten en 0 fouten

Arthur halverwege de wedstrijd gekomen als meest fanatieke mevo 80 toeschouwer. Ook om later die avond met Henk nog een wedstrijd te fluiten.

De wedstrijd is gespeeld in het altijd houterige Baskenburg.