Wedstrijd: ‘Het Tweede Toernooi’

Als allereerste willen wij dit verslag beginnen met een mooie opening:

“Voor het eerst in de Mevo’80 geschiedenis, heeft ons Mini-Team een wedstrijd gewonnen.” En het was eens een pracht sensatie!

Het begon al in de vroege morgen van zaterdag 12 november 2011. Om half 9 stonden we alweer als flinke bikkels in de kou. Dit keer waren we ook weer met een groot konvooi van ongeveer 7 a 8 auto’s. Eenmaal aangekomen bij Baskenburg, kreeg iedereen de nieuwe shirtjes uitgedeeld! Met onze hartelijke dank aan Arthur en degene die dit geregeld hebben!

Onze eerste wedstrijd was tegen Scheldesport (Terneuzen). Aangezien het nog een beetje vroeg in de ochtend was, hadden we nog een klein beetje de opstartproblemen. Totdat Vera de 1e score maakte van de dag (en er zouden er nog velen volgen). Vervolgens kwam Martijn Hart met een mooie schot! En scoorde Niels Goense nog 2x. En Ian, Milou, Dymphena nog allemaal 1x. Na een goed spelletje en goede verdediging, maakte de scheidsrechter een eind aan het spel. De wedstrijd was gewonnen door Scheldesport, maar vanwege de blijdschap in ons team, konden we lekker doorspelen! De score: (Scheldesport) 27 – 14 (Mevo’80)

Na eventjes lekker pauze te hebben gehad, begonnen we onze 2e wedstrijd. Dit keer tegen Smokkelhoek (Kapelle). Dit was zeker de wedstrijd van Jelmar. Die de 1e score maakte, en daarna nog 2x scoorde. Met een mooie snelle actie van Dymphena, kwamen we nog even op gelijk spel: 4 -4. Daarna werd er in het 2e kwart alleen gescoord door de tegenpartij. Maar wij lieten ons eens even goed zien, en kwamen weer terug met snelle acties en mooie scores! Onder andere scoorde Jelmar nog 2x, Niels 1x, Vera 1x, en Milou nog 1x. Na flink wat energie en rennen, was de wedstrijd alweer ten einde. De score: (Smokkelhoek) 26 – 14 (Mevo’80)

En toen was er de 3e wedstrijd. Een wedstrijd die we zeker niet snel zullen vergeten! Met veel moed begonnen we aan onze wedstrijd, en maakten we al gelijk de 1e score (gemaakt door Martijn). Zo begon het eerste kwart met scores van: Ian 1x , Jelmar 2x , Jeroen 1x! Dit zette ons gelijk op een voorsprong van 10 – 6! Vervolgens begon het 2e kwart, waarin Smokkelhoek weer aardig terug kwam. Maar wij lieten ons niet kennen! Vera scoorde 2x , Niels 1x , en Ian 1x. Dit bracht het einde van de 1e helft op: 18 – 14 ! Het 3e kwart was redelijk rustig voor ons, geen tegenscores, heel goed verdedigd door Annabel! Vervolgens werd er 1 fout op Ian gemaakt. Hij kreeg 2 vrije worpen, en raakte er 1tje! De score: 19 – 14. En toen waren we aangekomen in het laatste kwart, het was nu alles of niets! Ik (Julian) zat samen ook gespannen langs de kant met Marijn, en ik denk dat ik hiervoor ook voor de ouders spreek! Maar de 1e score werd door Jelmar gemaakt, en ons team was niet meer te stoppen! Door goede verdediging en snelle acties, kon Jelmar nog 2x scoren! En uiteindelijk was daar de zoemer! We hadden gewonnen met: 25 – 20 ! De opluchting en blijdschap was bij iedereen te merken (vooral bij de ouders ;D!). We hebben netjes het andere team een hand gegeven, en nog fijn met iedereen nagepraat! Maar zoals wij beloofd hadden, bij de wedstrijd die we winnen, krijgen jullie TAART! En daar hebben we nog heerlijk van kunnen smullen afgelopen Dinsdag!