Voorwaarts h1 – Mevo’80 h1

Er stond nog een goede pot basketbal voor ons te wachten: immers thuis hebben we na twee verlengingen verloren van de heren van voorwaarts met drie punten verschil. Dit keer moesten we de punten maar een keer meenemen naar huis!
Informatie vooraf: marijn en arthur geblesseerd, peter en bj afwezig. Jammer, maar michiel geactiveerd en zie het positief; veel speeltijd voor iedereen. Afgelopen woensdag nog getraind op een zone tegen dus we waren er helemaal klaar voor.

Eerste kwart liep goed aan onze kant: spelletje liep niet direct maar we waren wel in beweging en geduldig. Schoten vielen. Voorwaarts maakte zeker aanvallend een beetje tamme indruk. Het resulteerde in ieder geval in een 11 – 15 voorsprong voor ons. Nog een drietje van baloe gezien. Verder in dit kwart vermelden dat de scheidsrechters moeite hadden met het fluiten van aanvallende fouten; dit eigenlijk gewoon standaard niet deden. En het waren echt geen twijfelgevalletjes!

Tweede kwart eigenlijk het zelfde verhaal. Ook in dit kwart wilden de scheidsrechters geen aanvallende fouten fluiten. Wij waren geduldig en effectief. Pakten regelmatig rebounds en vergrootten onze voorsprong naar 21 -37. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze wilden we gewoon verder gaan. We dachten zeker niet dat we er al waren. Maar het wilde niet meer. Voorwaarts daarintegen kreeg er steeds meer -zin- in. Liepen veel fast-breaks; baloe stond elke keer weer alleen tegen 2 of 3 of 4 spelers van voorwaarts. Of het de vermoeidheid was? Vast een combinatie met concentratie. Rebounds pakten we ook minder. Eerst je tegenstander uitblokken, dan de bal pakken. Niet de bal volgen en tot de conclusie komen dat jouw tegenstander de bal er zo juist inlegt……………………… stand 41- 42, nog wel voor ons!

Laatste kwart verliep verder slecht voor ons. Voorwaarts was hot en was op alle fronten gewoon beter en scherper. Een scheidsrechter floot nog voor 24 sec……..??????? Op dit bijna-nba-nivo geldt deze regel helemaal niet! Verder werden er nog veel uitballen aan ons gegeven door de scheidsrechters en lagen er regelmatig spelers op de grond zonder dat er gefloten werd. Ik denk wel dat het klasse was van zowel ons als voorwaarts dat er niets tot zeer weinig van gezegd werd. Ondanks alles is voorwaarts ook de terechte winnaar met de eindstand van 62 – 46. Jammer weer puntloos……..

Voor ons weer wat om over na te denken: ruststand 21 – 37 voor en dan 62 – 46 verliezen………..woorden schieten mij in ieder geval niet te binnen, tranen schieten mij in ieder geval wel in de ogen 🙁 !
Kop op: eerste helft was voor ons! Daar moeten we op verder bouwen! En het was hoe dan ook weer een avondje basketbal met 4 drietjes van baloe, suicide-kat onderweg, macdonalds voor de juiste voeding, op de heenreis zwarte mist en terugreis normale mist……..