Mevo’80 heren 1 – Volharding heren 3

Afgelopen seizoen het duel der giganten …….. in de onderste regionen. Beloofde in ieder geval vooraf een spannende wedstrijd te worden; of dit echt zo was?!

Eerste kwart is kort samen te vatten; 10 minuten voor baloe. Maakt niet uit van waar; als het maar buiten de drie-puntslijn is. Twee drietjes en een tweetje. Ik weet niet of ze zitten te slapen in amerika maar baloe zou bij de eerste 10 moeten zitten bij de draft! Verder rest te vermelden dat er nog 4 mevo-80 spelers meededen en de stand 12 – 9 voor ons was.

Tweede kwart op dezelfde manier verder. Weer drietje van baloe. Maar ook de afwisseling was duidelijk bij ons aanwezig: het maakte ons ook zeer gevaarlijk. Volharding speelde zeker mee, maar wij trokken aan het langere eind deze eerste helft.
Een 22 – 15 voorsprong.

Tweede helft een verandering bij volharding: een zoneverdediging. Even waren we in de war. Dit duurde slechts kort waarna we ons aanvalsspelletje veranderde. Echt lekker kwamen we er niet door. Zowel inside niet als met schoten. Baloe kreeg gaandeweg de wedstrijd een steeds fanatiekere verdediger op zich, waardoor hij niet meer in stelling gebracht kon worden. Ruud nog even makkelijk fouten gekregen; net als voetbalplaatjes bij de AH. Alleen bij de AH zijn ze wel verdiend………….
…..mwah dit leek meer op een sinterklaasactie………
Stand nu 26 – 23 voor mevo 80.

Laatste kwart: spanning al om en publiek op de banken. 10 mensen heb ik zeker geteld; en dan bedoel ik niet de reservespelers van beide ploegen. Door zoveel wissels werd er ook flink doorgewisseld.
Voor de scheidsrechters was het ook niet altijd even makkelijk. Het fanatisme steeg, maar het was vaak rommelig onder de basket. Over het algemeen hadden ze de wedstrijd wel onder controle en wat nog belangrijker is; ze waren niet partijdig.
Onze spelletjes kwamen er niet meer uit: verdienste van de tegenstander. Maar bij volharding haperde de score ook. Begin van de laatste twee minuten stonden we voor. De eerlijkheid dient gezegd te worden dat er een 6 (!)tal momenten waren (in deze laatste 2 minuten), waarin er aan beide kanten balverlies was, waardoor de wedstrijd een andere winnaar had kunnen krijgen. Zowel mevo als volhardingen hebben het niet uitgespeeld met het koppie. Gelukkig zaten er meer oranje engeltjes op de basket dan blauwe, waardoor wij nu een keertje aan de goede kant van de score zaten: 33 – 31 winst voor ons!

Rest te vermelden dat ruud wel het einde van de wedstrijd haalde, maar niet in het veld. (5 fouten) Dit lang geleden was…….
Marijn ondanks zijn blessure per se mee wilde spelen: ook echt aanwezig was. Zijn aanwezigheid en inzet echt gewaardeerd werden!
De meest fanatieke spelers van mevo op de bank zaten (zo is het goed he henk? ;-))
De tafelaars een ervaring rijker zijn en zich verheugen op as dinsdag; het tweede deel van de scheidsrechterscursus.
Beide ploegen op een spannende en sportieve pot basketbal kunnen terugkijken.