Corona update 15 oktober 2020

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen zijn er afgelopen dinsdag door het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die gevolgen hebben voor onze basketbalsport. De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten in teamverband wordt beperkt tot maximaal 4 personen (en op 1,5 meter)
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan, in alle leeftijdscategorieën
  • Kinderen tot 18 jaar mogen nog wel in teamverband (binnen de eigen club) trainen
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten

Kort gezegd zijn er voorlopig dus geen competitiewedstrijden en mag alleen de jeugd (U14 en U18) nog trainen. Wij zijn voornemens de trainingen voor de jeugd wel door te laten gaan, zowel op de dinsdag- als de woensdagavond, mits daarvoor voldoende animo is. Mochten kinderen en/of hun ouders dit toch niet zien zitten hebben wij daar natuurlijk alle begrip voor. Wij zullen de komende weken bekijken hoe het met de opkomst gaat. Ook houden we vanzelfsprekend verdere berichtgeving vanuit de overheid in de gaten.

Aan wie blijft trainen vragen we opnieuw aandacht voor alle voorzorgsmaatregelen zoals jullie die al kenden en zonodig kunnen terugvinden op mevo80.nl. Daar komt vanaf nu dus bij dat in beide sporthallen de kleedkamers gesloten blijven en iedereen gevraagd wordt thuis om te kleden en te douchen.

Ook buiten het basketbal hopen wij dat iedereen voorzichtig is en op de eigen gezondheid let en op die van anderen. Hopelijk zien we elkaar dan snel weer op het basketbalveld!

Meetrainen?