Update vervolg basketbalseizoen 2019-2020Nu vanuit de overheid meer duidelijk is over de mogelijkheden t.a.v. samen sporten heeft het bestuur van Mevo ’80 de opties afgewogen t.a.v. het vervolg van het basketbalseizoen. De uitkomst hiervan is dat wij hebben besloten ons basketbalseizoen definitief te beëindigen. Dat houdt in dat er tot de zomer geen trainingen of andere verenigingsactiviteiten meer zullen plaatsvinden.

De belangrijkste reden is dat wij, gezien de korte periode dat het seizoen sowieso nog zou duren (eind mei), niet zien zitten om hiervoor nog aangepaste trainingen te gaan organiseren. Gezien ons ledenbestand (voor het overgrote deel +12 jaar) zou dit betekenen dat we -i.o.m. de gemeente- een buitenlocatie hadden moeten zoeken die ook nog eens groot genoeg is om op gepaste afstand voornamelijk individuele oefeningen te doen. Als we dit zouden willen moeten we dit goed organiseren. Bijvoorbeeld ook door te voorzien in de nodige hygiënemaatregelen. Immers staat de gezondheid van onze leden, en in het bijzonder ook de trainers, en hun families voor ons bovenaan. Het zou een behoorlijke puzzel worden waarvan we denken dat het -nogmaals gezien de korte tijd dat het seizoen nog zou duren- niet de moeite is om deze nog te leggen. We vinden het jammer dat we met z’n allen nu nog langer zonder basketbal moeten doen, maar vinden dit de enige juiste beslissing.

Op dit moment mogen we, met alle voorbehoud van dien, erop richten dat er vanaf 1 september weer gebasketbald kan worden. Wij gaan er voorlopig dan ook vanuit dat op dat moment de trainingen, in welke vorm dan ook, weer kunnen aanvangen. T.a.v. de wedstrijden hebben wij vanuit de NBB nog geen bericht ontvangen. Uiteraard blijven wij het nieuws de komende maanden volgen en houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.Meetrainen?