Zonovergoten streetballtoernooi wederom groot succes

Zaterdag vond voor de derde keer ons eigen 3×3 Streetballtoernooi plaats. Om 11.00 uur stond iedereen startklaar in de zon, die speciaal voor ons toernooi leek teruggekeerd van weggeweest. Met wat gepuzzel werden vier teams gevormd. Zelfs onze hoofdsponsor Wies had haar basketbalkloffie meegenomen om haar niet verleerde kunsten te laten zien. Maar natuurlijk niet nadat ze iedereen had verwend met koffie, thee, water en het nodige lekkers én gezonds. Top geregeld weer, Wies!

Na een korte introductie van Jan-Kees nam Martin net als in voorgaande jaren de wedstrijdleiding in handen. In goede handen zo bleek, want de teams werden zonder problemen door het schema heen geloodst. Ook binnen het veld geen problemen: sportief en gezellig basketbal, met hier en daar de nodige hoogstandjes.

De mannen van Team Grass hadden de meeste niet-basketballers  aan boord, maar lieten vanaf de start zien dat ze niet van plan waren om onder te doen voor de andere teams (Rowan, Aik: goed gespeeld mannen!). De Reserves lieten zich gelden door strakke dribbelacties van Sander en Junior en natuurlijk door de powerrrr van Niels onder het bord. Mooie duels gezien tussen hem en Captain Grass himself. PoeHee 3.0 liet de bal direct op hoog tempo rond gaan wat voor niemand bij te houden leek. In elk geval niet voor de Black Sox, die wel schrokken van al dat jeugdige geweld op de vroege ochtend. Gelukkig kwam daar na een uur spelen versterking van een vierde (Rotterdamse!) black sok, waarna het tij zich wat leek te gaan keren.

Aan het einde van de poulefase bleek dat Team Grass het in de ‘kleine finale’ om de derde plaats mocht opnemen tegen De Reserves, die er uiteindelijk met het brons vandoor gingen. In de eindfinale bleek de routine het dit keer net te winnen van de snelheid, wat ervoor heeft gezorgd dat de Black Sox de streetballkampioen van 2019 zijn!

De eindstand:

  1. Black Sox: Johan, Ismael, Michel en Jan-Kees
  2. PoeHee 3.0: Olaf, IJsbrant en Martijn
  3. De Reserves: Sander, Niels, Wies en Junior
  4. Team Grass: Tim, Rowan en Aik

Bijzondere credits voor Tim die twee nieuwe gezichten mee wist te brengen naar het toernooi. Thumbs up!

Kijk voor een fotoverslag van het toernooi op onze facebookpagina

Meetrainen?