Seizoen U16 2018/2019

Het is lange tijd stil gebleven rondom het U16 team als het gaat om wedstrijdverslagen en voorgang. Nu het einde van het seizoen is aangebroken wil ik toch iedereen laten weten hoe afgelopen seizoen is verlopen.

Met de U16 zijn we in september 2018 gestart in de U18 competitie met de volgende Team samenstelling:

• Sander (Guard)
• Pascal (foward)
• Olaf (Forward)
• Serge (Center)
• Tim (Center)
• Stijn (Forward)
• Dylan (Center)
• Gydo (Coach)

Helaas bij aanvang Heeft Stijn zijn Pols gebroken en is de eerste maanden uit de running geweest. Ook Tim had te kampen met een blessure. Waardoor we een groot deel van de eerste competitiehelft met 5 vaste spelers naar wedstijden moesten gaan, niet ideaal. We hebben het geluk gehad dat we in sommige gevallen gebruik konden maken van enkele U18 spelers welke ook nog 15 jaar waren op dat moment. Echter mocht dit vooralsnog niet vanuit de bond, waarvoor we een paar boetes hebben ontvangen. Terwijl we nota benen in de u18 competitie speelden dus ook tegen het u18 team moesten spelen in de competitie. Wat we als vereniging als erg jammer hebben ervaren, Maar dat is verleden tijd hebben ons best gedaan tijdens de wedstrijden.

In de u18 competitie hadden we het erg zwaar als team. Dan doel ik voornamelijk op het fysieke aspect omdat het leeftijdsverschil van 1,5 tot 2 jaar aan de grote kant was. Dit gaf echter wel noodzaak op het veld om creatief de gaan basketballen. Waardoor iedereen een grote groei heeft doorgemaakt tot aan de winterstop.

We hebben ondanks de grote verliezen elke wedstrijd als een leermoment kunnen ervaren en hebben dit dan ook gedaan om diverse punten terug te laten komen tijdens de trainingen. Hierdoor zijn we elke wedstrijd steeds sterker teruggekomen. Wel merkte ik richting de winter steeds meer demotivatie door de grote verschillen tijdens de wedstijden.

Voor de tweede helft van het seizoen (na de winter) hebben we dan ook gevraagd of er de mogelijkheid bestaat om in de U14 competitie mee te kunnen draaien. Tot onze verassing is dit geaccepteerd en waren we hier dan ook zeer blij mee. Hierdoor waren wij wel het oudere team in de competitie. Dit was dan ook duidelijk te merken in het verschil in scores. Niet eens zozeer in niveau. Daar wilde ik dan ook graag aandacht aan besteden. Zorgen dat de jongens als een team samen zouden gaan spelen en meer inzichten zouden krijgen in hun spel. Dit heeft de meeste trainingen als aandacht gekregen. De jongens waren gemotiveerd dat er wedstijden gewonnen werden maar ze zijn daardoor ook kritischer geworden naar zichzelf. Dit had als resultaat dat ze begonnen in te zien dat er veel te behalen viel bij het samenspel.

Naar mate het seizoen vorderde. Groeide ook het team. Ze werden nog meer een team. Ik denk overal dat met dit seizoen een hecht team wat samen kan spelen is ontstaan. Die graag komen basketballen. Want over opkomst valt niks te zeggen.

Als coach heb ik altijd met plezier het team begeleid. Dat zal ik toch wel gaan missen nu ik afscheid ga nemen van het team. Niet van de vereniging, jullie zullen me nog regelmatig op de woensdagavond in de zaal vinden.

Gydo

Meetrainen?