Laatste wedstrijd: volharding H – mevo 80 H

Eerst maar ff beginnen met wat lof voor de tegenstander. Goed geregeld mannen: de hele wedstrijd en alles er omheen! Thumbs up aan allen!

Wij waren natuurlijk nog hartstikke in de winning-flow van de wedstrijd tegen smokkelhoek 3; dus volharding kon de borsten nat maken. Genoeg man hadden we dit keer ook. We hadden van de jeugd pietertje en chris nog weten te strikken om mee te spelen. We waren met 7 spelers en 1 coach. It giet oan!

Zo fantastisch als vorige wedstrijd starten we nu niet. De eerste punten waren voor de thuisploeg. Wel deden we gelijk mee. Fraaie en afwisselende scores van mevo. Norbert door de actie, ko vanaf de vrije-worp-lijn en niels van afstand. Het ging behoorlijk gelijk op. Volharding wist ook afwisselend te scoren. Paar inside-acties (waar wij wel errug makkelijk de spelers doorlieten) en schoten van afstand. Van de vrije-worp-lijn werd gemist door volharding. Mede daardoor stond er 10-13 op de borden aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart begon mevo slecht. De eerste minuten geen scores. Makkelijk weggegooide ballen en schoten die fraai van de basket afstuiten. Ko twee keer mis van de vrije-worp-lijn … en … weg was de voorsprong: 19-13. Wat overigens wel opviel was dat beide ploegen volop wisselden. Het zorgde voor speelminuten voor iedereen. Dat was prettig, want aan beide kanten werden de ploegen aangevuld met jeugd. Dan is het prettig dat iedereen zijn minuten pakt. Dankzij ko bleven we nog een beetje bij. Zeker de laatste minuten werd er weinig gescoord door mevo. Echt vrij gespeelde kansen ontstonden er niet en ook het enthousiaste was ver te zoeken. Zowel in de aanval als in de verdediging. Volharding bleef ondertussen gewoon rustig doorgaan met hun spel. Schoten van afstand bleven door het netje gaan. We gingen rusten met een 31-21 stand.

Dit kon zo niet doorgaan. We moesten iets gaan veranderen! Zone is geen optie: schiet volharding ze erin en zouden ze ongeveer 5 minuten per aanval gaan gebruiken. Dat is een slecht plan als je 10 punten achter staat. Meer druk op de guards en in de aanval 3 man rond de bucket lopen. Niels en chris zouden de ballen passen en in ieder geval in mevobezit houden. Dat deden ze primma! Dikke thumbs up voor deze pikkies! Vanaf de bucket ontstond er alleen weinig gevaar. Volharding stond best compact en passief. Hierdoor konden ze ook goede helpside bieden. Ko had zijn afstandsschotvizier op scherp. En dat was het ook wel. Sommigen hadden dat vizier helemaal niet op?! Dat bleek ook wel in de score: 43-27.

Het vierde kwart wilden we ons toch wel laten gelden. Dit kon zo niet. Verdedigend werd er een halfcourtpress gezet. Dit was zeker niet perfect, maar zorgde wel voor een paar steals. En tempo en lange ballen en scores en blije gezichten …  af en toe in ieder geval. Dit zorgde ook voor fouten. Norbert liep al vrij snel tegen zijn vierde fout aan. FF het zitvlees kweken op de bank. Dit ging met tegenzin, maar hoort er ook bij. En ik ben zeker dat hij zijn vijfde ook nog wel gepakt zou hebben. De stand ging naar 49-36. Chris, pietertje en baloe ook nog op het sheet. Ko ff laten zien dat hij wel degelijk vrije worpen kan nemen en scoren. De eindstand is 57-46 geworden. Het vierde kwart is dan toch naar ons gegaan! Net zoals het eerste kwart. Maar de hele wedstrijd bestaat uit 4 kwarts. En die is verdiend en terecht naar de thuisspelende ploeg gegaan. Valt niets van te zeggen; doen we dus ook niet. Hadden we het maar moeten laten zien … zo simpel is het …

Scheidsrechters goed gefloten; de hoofdrollen aan de spelers overgelaten. Loftrompetje naar de charmante tafel en dan zijn we er wel z on beetje. Met zijn allen in de nieuwe mevo-80-kloet-bus naar huis. FF niet door de McDrive dit keer. Te grote kans op deuken in die nieuwe bussie?! Biertje en bitter lemon waren ook lekker … voor een keertje …

Het seizoen voor de heren zit erop. We hebben geen potten kunnen breken dit seizoen. Zelfs geen potjes …

 

 

 

 

 

 

Laatste wedstrijdverslag mag wel afgesloten worden met onze fantastische hoofdsponsor, dacht ik zo!

Dank, danke, merci, thx, obrigado, shoekran, mahalo, grazie, köszi, takk, mauruuru, gracias, dziekuje, dekuju, kiitos …

Meetrainen?